donderdag 23 april 2015

Afscheiding voortuin buren

De bak is geverfd met een tuinbeits zodat hij weersbestendig is. Bekijk deze pin en meer op tuin van marga_j. De buren hebben een strakke tuin ,alleen een gazon en verder niets.


Tussen de tuin van hun en ons staan paaltjes met draad en in onze tuin staat als afscheiding grote oude lelijke coniferen. Veelate hoog ,van onder kaal. Bij onze eerste kennismaking gaf de buurman al aan dat hij met .

Binnenkort zit ik met een klein probleem. Ik heb samen met de buurman vorige jaar een zeer fraaie voortuin aangelegd. Beide tuinen zijn volledig bestraat. De voorzijde van onze tuinen zijn afgezet met een hek met poortjes die in ons eigen gedeelte openen.


Nou wil de buurman graag een . Vraag: afscheiding voortuin buren. In de zomer neemt deze boom erg veel licht uit onze tuin. Toen wij het huis kochten was deze boom ook zo groot.

Schutting op erfgrens tussen de. Weghalen erf afscheiding zonder. Welke regels zijn er over erfafscheiding? Dan is dit gezamenlijk eigendom.


Daarmee maakt u duidelijk zichtbaar waar de grens van uw perceel ligt. Een schutting, muur, heg, hek of andere afscheiding aan de voorkant van het huis mag niet meer dan één meter hoog zijn. Naast en achter het huis. In het burenrecht staan regels over de erfgrens en de erfafscheiding. Je hebt graag privacy en daarom is een erfafscheiding tussen jouw tuin en die van de buren erg prettig.


Je buren zijn namelijk verplicht om de helft mee te betalen aan de aanschaf, bouw en onderhoud van de afscheiding. In de voortuin is een gesloten afsluiting (bijvoorbeeld een muurtje) vrijgesteld tot meter hoog. In zij- en achtertuin zijn binnen een straal van meter van de woning gesloten afsluitingen vrijgesteld van vergunning. Een afsluiting op de perceelsgrens plaatsen kan enkel als beide buren akkoord zijn. Bestaande erfscheiding precies op de erfgrens.


Staat een erfafscheiding precies op de erfgrens, dan is deze gezamenlijk eigendom van beide buren. Dat betekent dat beide buren verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en de kosten. Wie de afscheiding ooit heeft geplaatst, doet niet ter zake.


Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren precies op de erfgrens?

Hé buurman, hoe hoog mag de heg zijn? Je wilt van je tuin natuurlijk een mooi eigen plekje maken, waar je ongestoord kunt genieten van de zon zonder dat de buren je bij elke stap die je zet in de gaten. Weer een andere afscheiding moet drie keer per jaar gesnoeid worden, terwijl een vierde afscheiding maar eens in de drie jaar gesnoeid hoeft te worden.


De vraagstelling komt vraag terug aangezien buren niet of onvoldoende overleggen. Uw buur kan uiteraard uw grond niet afgraven. U kan herstel eisen in oorspronkelijke toestand. De regelgeving over hagen, struiken en afsluitingen wordt hierna toegelicht. Infomeer tevens en steeds naar de gebruiken in . Wij hebben buren die graag de boel in de gaten houden.


De kriebels krijg ik ervan. Vanuit het keukenraam of de tuin hebben ze overzicht op onze tuin en een deel woonkamer. De buurman staat echt openbaar te kijken wat er allemaal bij ons gebeurd en ben er nu wel klaar mee. Ze vormen een eeuwig discussiepunt, de bomen, stuiken en hagen die net iets te dicht bij de buren staan. Maar ook de potplanten op een terras kunnen voor discussies zorgen!


Op welke afstand moet ik mijn bomen of struiken plaatsen? U mag de bomen, struiken en haag in uw tuin niet vlakbij . U mag doorschietende wortels van bomen en struiken uit de tuin van uw buren op uw perceel zelf verwijderen. U hoeft hiervoor geen toestemming van uw buren te vragen. Licht uw buren wel vooraf in.


Als u door de verwijdering de boom ernstig beschadigt, kunnen uw buren u aansprakelijk stellen. Veel spanningen of ruzies tussen buren vinden hun oor- sprong in onoordeelkundig uitgevoerde aanplantingen en afsluitingen in voor- en achtertuinen. Bomen kunnen door hun omvang verhinderen dat het zonlicht in de tuin of de huiskamer van de buren binnenvalt. Wortels kennen geen kadastrale . De tuin zorgt regelmatig voor burenruzies. De schutting is een berucht voorbeeld.


Die wordt verniel zonder overleg weggehaald of hij valt om en overleg over een oplossing is niet mogelijk. Andere ergernissen zijn gebrek aan onderhou schaduw van bomen of hagen, zonder overleg snoeien bij de buren , vallende .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.