woensdag 22 april 2015

Hortensia kleuren

De hortensia, wie kent hem niet. Over de jaren zijn ruim 6cultivars met verschillende kleuren ontwikkeld voor in de tuin. Aluin toevoegen voorjaar of najaar?


De bloemen van de hydrangea kunnen van kleur veranderen, er is geen plant die zo variabel is als de hortensia. Een jonge plant van dezelfde variëteit bloeit heel anders als een oude plant, een blauw bloeiende plant kan na het verplanten roze gaan bloeien. Al deze opmerkelijke eigenschappen zorgen ervoor, dat het .

In de tweede helft van het jaar zijn er de zogenaamde doorgekleurde bloemen. Enkele soorten van de Hydrangea macrophylla die blauw kunnen bloeien zijn: Nikko Blue, Bouquet Rose, Maréchal Foch, . Er zijn belangrijke voorwaarden - eerst en vooral dient de plant . Een kleurrijk schouwspel in je tuin met de verkleurende hortensia. Die kleurverandering zorgt voor een boeiend schouwspel in de tuin.


Tevens is een goed doorlatende grond met voldoende water. Hydrangea paniculata is de wetenschappelijke naam. Hortensia wordt de plant in de volksmond genoemd.

Wat we als bloem zien, is een verzameling van bloemen die bolvormig gerangschikt zijn. De echte paniculata is wit . Heeft u het ook al meegemaakt: u koopt een blauwe hortensia en het volgende jaar bloeit hij roze? Het is zelfs mogelijk dat bloemtuilen deels blauw en deels roos zijn.


U kan er kop nog staart aan krijgen. De kleuromslag van roos naar. Hoe hoe ik mijn hortensia blauw of roos is één van de meest gestelde vragen.


Het antwoord is aan de ene kant eenvoudig, aan de andere kent is het complexer dan men . Hoe kan ik een witte hortensia kleuren , bijv roo paars of blauw? Jurgen Smit vertelt over het verkleuren van de witte boerenhortensia. Kleurveranderingen hortensiabloemen.


In het kort: Bloemkleurverandering van hortensia is meestal éénmalig van roze naar blauw of andersom als gevolg van de grondsoort. Daardoor heeft u extra lang . De blauwe kleur van bloemen van H. Vertoeft dat pigment in het aangename gezelschap van voldoende aluminiumionen en van “ 5-O-caffeoyl .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.