dinsdag 28 april 2015

Wanneer planten snoeien

Snoeien is heel belangrijk, maar ook best spannend. Want wanneer moet je snoeien ? Op de snoeikalender kun je lezen wanneer de verschillende planten , bomen en struiken aan de beurt zijn. Begin in januari met de blauwe regen, dan de fruitbomen. In deze snoeikalender vind je per maand de te snoeien planten , bomen en struiken en hoe je ze dan kunt snoeien. Tip: Kwalitatief snoeigereedschap is belangrijk om aan de slag te gaan, deze vind je in onze shop.


Wanneer je gaat snoeien hangt af van de . In de winter is van de bladverliezende bomen en heesters de structuur van de takken goed te zien. Als een oude struik met een lelijke vorm een. Haagplanten zoals Taxus, Buxus, hulst en liguster hebben slapende knoppen.


Ontdek het in dit artikel en lees meer over hoe je de tuin in optimale conditie kunt houden. Maar niet alles in uw tuin hoeft u te snoeien. Lees hier welke planten en bomen u wanneer en hoe snoeit.


In dit artikel lees je alles over hoe en wanneer vaste planten het beste gesnoeid kunnen worden. Kijk voor je gaat snoeien naar de functie van de struik. Elke heester is in een bepaald seizoen op zijn mooist. Je kiest voor de bloem, bes, bla herfstkleur, mooie vorm of mooie bast.


Dit bepaalt hoe en wanneer snoeien het beste is. Snoei je een besheester bijvoorbeeld meteen na de bloei dan komen er . Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met het soort hortensia en op welk hout ze . Een snoeitabel wordt ook wel een snoeikalender genoe. Zodra de winter begint, krijgen veel mensen de neiging alle afgestorven planten en grassen bij de grond af te snoeien.


Maar juist in deze periode zijn veel grassen mooi om te zien. Bovendien bieden het afgestorven blad en de stengels een natuurlijke bescherming tegen vorst en vocht en hebben ze nog extra .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.