donderdag 23 april 2015

Vlinders in nederland

Wetenschappelijke naam, Nederlandse naam, Afbeelding. Abraxas grossulariata , Bonte bessenvlinder, Abraxas grossulariata orkney. Abraxas sylvata, Porseleinvlinder, Abraxas sylvata - Pargi-tähnikvaksik Keila.


Abrostola tripartita, Brandnetelkapje, Abrostola tripartita FvL. Er komen soorten dagvlinders voor in Nederland. Niet al deze soorten staan op deze internetsite.

De vlinders die hieronder staan, zijn vlinders die veel voorkomen in ons land. Als je bij je thuis of bij school naar buiten gaat om vlinders te kijken, zullen de meeste van de vlinders die je ziet wel op . Een groot deel daarvan zijn nachtvlinders of micro- vlinders (heel kleine vlindertjes). Er leven nu nog soorten dagvlinders in ons land.


Dat komt bijvoorbeeld doordat hun leefgebieden. Van eitje naar rups, van rups naar pop, van pop naar vlinder. Alles wat je wilt weten over.


Wist je dat sommige vlinders meer dan een half jaar leven, terwijl andere maar twee weken oud worden?

En dat de atlasvlinder de. In Nederland leven meer dan tweeduizend verschillende vlindersoorten. Elke week zet we er een . Niet alleen de dagvlinders en de macronachtvlinders die in het vlinderoverzicht behandeld worden staan in de lijst , maar ook de zogenoemde micronachtvlinders.


Behalve de naam van de soort worden ook de . De meeste vlinders eten van de nectar die in bloemen zit. In nectar zit een heleboel energie, die vlinders nodig hebben om te kunnen vliegen en eitjes te leggen. Er zijn ook vlindersoorten die de voorkeur geven aan rottend fruit, bijvoorbeeld de atalanta (algemeen in Nederland ) en de rouwmantel (zeldzaam in Nederland ). Vlinders in Nederland herkennen is ontzettend leuk.


Er zijn verschillende vlinders die in groten getale voorkomen. Welke dit zijn, lees je in dit artikel. De telling levert elk jaar een schat aan informatie op over het voorkomen van vlinders en over de aantallen vlinders. De gegevens zijn volgens de stichting belangrijk voor een effectieve bescherming van de dagvlinders.


Veel vlindersoorten hebben het moeilijk in Nederland. Van de soorten staan er. Deze vlinder is grotendeels zwart, met een brede roodoranje band op elke vleugel en witte vlekken op de toppen. Je kunt de atalanta vinden op allerlei .

Kop ongeveer als bij Gelechia, glad be- schub ook de sprieten, de zuiger en de oogen zooals daar. Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu in Nederland. Blauwe vlinders in Nederland en België Twee blauwe vlinders fladderen op een mooie warme zomerdag op het terras. Na goed observeren blijkt dat de ene blauwe vlinder nét even iets anders is, dan de andere.


De familie van de blauwe vlinders (Lycaenidae) is ook groot. Zilveren maan laat laatste jaren licht herstel zien (Bron: Chris van Swaay)De afgelopen decennia ging het merendeel van de vlinders in Nederland in aantal achteruit. Dat heeft verschillende oorzaken. De ruilverkavelingen in de jaren zestig en de daarop volgende intensivering van de landbouw vaagden . IVN en Vogelwacht Uden houden op dinsdag maart a. Deze boeiende lezing wordt verzorgd door Jos Mensen en vindt plaats in de Groenhoeve aan de Artillerieweg in Uden (naast sportcomplex FC-Uden).


Koop of Verkoop vlinders op Marktplaats. Een malachietvlinder en een Morpho peleides zijn te zien in het Alaris- vlinderpark in Wittenberg, Duitsland. Ongeveer zeshonderd kleurige vlinders en rupsen zijn deze week overgebracht naar de Wildlands Adventure Zoo in Emmen vanwege een winterstop in het park in Wittenberg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.