woensdag 29 april 2015

Bloedluizen bij kippen bestrijden

De bloedluis is tevens te bestrijden zoals ook luizen in rozen en fruit te bestrijden zijn: sprayen met een mengsel van groene zeep en spiritus. Spray zowel het hok, als de dieren met een plantenspuit. Vergeet vooral niet onder de vleugels te spuiten. Echter: deze parasiet is geen luis maar een mijt.


Veel geprezen is knoflook bij de bestrijding van rode vogelmijt.

Mijn kippen hebben vorig jaar al twee keer bloedluis gehad en vorige week had ik de eerste uitbraak van dit jaar. Hoe voorkom ik dat deze vervelende gasten weer terugkomen? Erik van Geloof, pluimveedierenarts bij Veterinair Centrum Someren, was zo vriendelijk om deze vraag te beantwoorden. Bij de bestrijding van . Hoewel het niet makkelijk is om bloedluis volledig uit te roeien, zijn er . Om precies te zijn heten deze bloedmijten Dermanyssus Gallinae, maar in de volksmond noemen we ze bloedluizen.


Bloedluis bestrijden is dus van groot belang. Al enige tijd volg ik dit forum omdat mijn kippen al jaren last van bloedluis hebben.

Ik heb heel veel zaken geprobeerd. De insectenbestrijder met een goedje wat hij rondspoot in het hok en waarbij ik vervolgens constateerde dat alles in een straal van meter rond het hok morsdood was, behalve de . Wil je bloedluizen bestrijden of voorkomen, dan moet je zeker het hok (of de kooi ) van je kippen behandelen. Overdag verschuilen ze zich op donkere plekjes in het hok. Bijvoorbeeld onder een zitstok , in een spleet of onder een plank.


Hoe behandel je het hok het best? Bestrijd ze met de juiste producten van bij Horta. Bereikbaarheid van de bloedluizen met een bestrijdingsmiddel is essentieel voor een goede afloop. Om de behandeling juist toe te passen moet je weten wat het gedrag is van bloedluizen. Als ze niet op de kip zijn verstoppen.


Tegenwoordig is het bijna jaarlijks. Snel en goedkoop definitief verlost van deze parasiet! Er krioelen ontelbare gele en rode superkleine spinnetjes. LV- Druppels: Maak uw kip parasiet vrij met deze druppels.


Werkt ook goed tegen haar- en spoelwormen, luizen en mijten. Parasita: is een spot-on oplossing voor kippen ter bestrijding van luizen en mijten. Tevens ook tegen schurft.

Ook kippen bij particulieren kunnen last hebben van bloedluizen. Dit is op zich niet dramatisch, zolang je maar een echte plaag. Met deze behandeling zal je trouwens niet alleen bloedluizen , maar ook vederluizen (bruine insecten die onder de veren van kippen leven) bestrijden. Een bloedluizenplaag moet u voorkomen.


En als u al last heeft van bloedluis , dan moet u deze bestrijden. Tips voor het opsporen en bestrijden van bloedluis. Het aantal rode bloedluizen bij kippen , kanaries en andere vogels stijgt explosief. HET middel tegen bloedluis bestaat niet.


Een expert noemt vele bestrijdingsmethoden. Iedereen heeft het over 'rode bloedluis '. Rode bloedluis bij kippen opsporen, voorkomen en bestrijden. Maar feitelijk hoort deze parasiet tot de familie der mijten.


De mijten veroorzaken onrust, productiedaling, conditieverlies. Nog meer als van de vos of marter verliezen mensen momenteel hun kippen aan bloedluis, de stille doder. Die maakt de kippen misselijk en ziek.


Een jaar geen kippen houden en dan terug herbeginnen, heeft weinig zin. Heb al zitten speuren op internet, las dus al dat het een lastig probleem is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.