donderdag 30 april 2015

Gamification voorbeelden

Heeft gamification toegevoegde waarde voor de reisindustrie? Volgens Expedia wel, maar dan moeten er wel lessen worden geleerd uit het verleden. Voor elke Monopoly zijn er duizend mislukte spellen die de doos niet uitkomen omdat ze slecht ontworpen zijn.


Design staat dus centraal in een . Van gamification (speltheorie) wordt vaak gezegd dat het niet zou werken in zakelijke omgevingen.

Dit zijn zeven voorbeelden die het tegendeel bewijzen. Gamification in de vingers krijgen blijkt nog knap lastig. Het vergt een breed perspectief op een groot aantal verschillende expertisevlakken zoals design, techniek en psychologie. Als je niet in staat bent de knoppen op de juiste manier op elkaar af te stellen, is een fout snel gemaakt en zal je . Hieronder lees je over vijf verschillende toepassingen van gamification in Nederland die elk op hun eigen manier gebruikersgedrag stimuleren door speldenken en speltechnieken toe te passen.


Lees hier enkele voorbeelden van gamification met een beperkt budget! Kan je ook zelf een game ontwerpen? Daarin gaf hij voorbeelden van slimme online interacties, zoals de aanvraag van een Obama Care ziektekostenverzekering, Minecraft en websites die zichzelf ontwerpen.

Na de socialmediahype van de afgelopen vijf jaar lijkt nu de beurt te vallen aan gamification als de trend van de toekomst. Drie inspirerende gamification voorbeelden. Nu de WK-gekte voorbij is, wordt de mediafocus eventjes verlegd naar de Tour De France. Bovendien moeten we temidden al deze sportieve hoogtepunten ook nog eens mentaal de concurrentie aangaan met de zon, de vakantiesfeer en een op reis . Wat zijn voorbeelden van gamification in het onderwijs?


In het mbo spelen leerlingen bijvoorbeeld . Binnen de context van contentmarketing kunnen we de elementen van dit model als doelstellingen zien. Voorbeelden van goede gamificatie. Want als je doelgroep één of meerdere van deze elementen ervaart, zorgt je content voor een hoge mate van betrokkenheid. Je wilt er dus bijvoorbeeld voor zorgen . Het is een inspirerend voorbeeld van een ontwerp van een brug over de Seine, bedacht door . De leerlingen bepalen zelf hoeveel moeite en energie ze in een onderwerp willen steken door verschillende . Volgens Nieborg is er een belangrijk onderscheid tussen intrinsieke en extrinsieke motivatie. Hardlopers zijn doorgaans intrinsiek gemotiveerd.


Ze willen graag bewegen en gezonder leven. Maar beginnende hardlopers .

Veel gamification voorbeelden hebben betrekking op digitale producten en diensten. Het is zeker waar dat er in die wereld al veel gebruik van gemaakt wordt, maar dat wil niet zeggen dat gamification alleen voor dat segment geschikt is. We laten je graag kennismaken met een prachtige gamification toepassing bij Scania.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.