woensdag 22 april 2015

Optrekkend vocht muur

Optrekkend vocht : oorzaak en mogelijke gevolgen. Vochtige muren komen vaak voor in oudere huizen waar geen waterkering voorzien werd ter hoogte van het grondniveau. Door de afwezigheid van deze waterkering wordt het grondvocht geabsorbeerd door de muren.


Muren injecteren is een vaak toegepaste bestrijdingsmethode voor optrekkend vocht. Ontdek hier de werkwijze en prijs voor het injecteren van muren.

Bestrijding optrekkend vocht. Als eenmaal de muren vochtig zijn duurt het een lange tijd voordat zij weer droog zijn. Wanneer er een constante aanvoer is van vocht zullen de muren helemaal . Met optrekkend vocht in muren wordt het water bedoeld dat door capillaire werking (zuigwerking) in keldermuren omhoog stijgt, tot ruim meter in de opgaande muren van de begane grond.


Op een bepaalde hoogte zal het . Last van vochtige muren ? Dit kan wel eens opstijgend vocht of optrekkend vocht zijn.

In ieder huis, nieuw of ou komt optrekkend vocht voor. Dit wordt veroorzaakt doordat de buitenmuur , als het regent, vocht opneemt dat (capillair) optrekt. De buitenschil van uw woning wordt dus regelmatig nat. Dit is geen probleem omdat hiermee in de bouwkundige constructie rekening is gehouden. Alle de muren hebben last van optrekkend vocht , expert bij geweest Al meerdere vochtbedrijven maar daar zit hem nu het probleem ze zeggen allemaal wat anders.


Binnenkant muren laten behandelen helpen? Vochtweringdirect kent alle toepassingen om muur vocht te weren en kan alle toepassingen leveren, echter blijkt uit TU Delft onderzoek dat de uniek . Als muren vochtig worden tot – meter hoog kan dit nooit door opstijgend vocht zijn want dit bestaat niet. Steeds heb je derde oorzaken. Een muur kan nat worden tot meter hoog (en nog veel hoger) door slagregen, negatieve damspanningen en spouwmuurcondensatie door een natte vloer.


Met het injecteren van uw . De vochtbestrijding muren kan door impregneren, injecteren en soms het behandelen nog makkelijker. Bekijk de manieren van oplossen van het bestrijden van opstijgend vocht en de prijs ervan. Vieze muren weer schoon en schimmelvrij krijgen.


Vochtbestrijding muren is nodig omdat opstijgend vocht niet uit zichzelf . Over het algemeen hebben we niets te klagen, maar één van de grootste nadelen van wonen in een oud huis is vocht op de muren.

We hebben er niet overal last van, maar op een aantal muren kwam de verf van de muur af vallen. De oorzaak van optrekkend vocht komt door direct of indirect contact van het steen of . Het is slecht voor de gezondheid. Bovendien leidt het tot schade, vooral door de . Bij optrekkend vocht kan de muur een zodanige hoeveelheid water bevatten dat het een voedingsbodem vormt voor de groei van houtaantastende algen of soortgelijke . Al snel bleek dat de muren in de kamer en gang nat waren. De latex ging afbladderen. De kelder en de daarachter liggende kruipruimte zijn vochtig.


Er is een dompelpomp in de kelder aangebracht om het grond water weg te pompen. Door optrekkend vocht worden de muren aan de binnenkant van een gebouw nat, dit komt voor in kelders, maar ook boven het maaiveld kunnen wanden vochtig worden. Het vocht kan zich in de muurfundaties verzamelen en via de binnenmuren optrekken. Witte uitslag als gevolg van optrekkend vocht in een buitenmuur.


Problemen met opstijgend vocht komen erg veel voor en de oorzaak ervan schuilt meestal in een gebrekkige waterkering. Bij het bestrijden van optrekkend vocht richt men zich daarom vooral op het herstellen van deze vochtkering zodat grondvocht niet langer in de muur kan trekken. Opstijgend vocht in muren kan worden omschreven als optrekkend water afkomstig uit de grond en dit in combinatie met het vochtdoorlatend karakter van een binnen- of buitenmuur.


De poriën (capillairen) van het metselwerk nemen het water op en doen dit opstijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.