donderdag 30 april 2015

Hoekduik zwemmen

Voor het uitvoeren van de hoekduik zwemt men aan de oppervlakte van het water. Na een teug lucht genomen te hebben wordt het bovenlichaam met een hoek van graden naar beneden gebogen. Vervolgens worden de benen recht omhoog gestoken zodat het gewicht van de benen het lichaam verder naar beneden . De hoekduik kan worden gebruikt om snel richting de bodem te gaan.


Bijvoorbeeld om iets van de bodem te pakken, een obstakel aan de oppervlakte te ontwijken of ergens naar toe te duiken om het te bekijken (bijvoorbeeld bij snorkelen of duiken). De essentie van de hoekduik is om met een beweging .

Met een hoekduik kom je makkelijk wat dieper onder water om leuke dingen van dichtbij te bekijken. Hoe maak je een hoekduik ? Eigenlijk heel simpel, je buigt naar beneden in je buik, waarbij je jezelf met je armen al naar beneden trekt. Net alsof je begint aan een koprol!


Daarna steek je je benen recht. Een clubgenoot maakte dit filmpje toen ik na een hoekduik onderwater naar hem toe zwom. Jules haalt zijn C diploma zwemmen in het Caribabad te Gorinchem.


Zwemdiploma C Hurksprong.

M ateriaal: flexibeams, gat, pylonnen. Les 2: Survivalzwemmen, waterpolo. Alle kinderen krijgen een blauwe bal. Op de rug zwemmen met de bal op je buik.


Starten in het water, meter snorkelen onderbroken door keer een hoekduik richting bodem en aansluitend meter onder water zwemmen. Minimaal voorwerpen in verschillende . Het zwemdiploma C is zeker een must om te hebben. Met het laatste deel van het zwem -ABC is uw kind echt zwemveilig en is deze zeer bekend met het redden van zichzelf in het water. Eisen Snorkelen diploma. Met zwemvliezen: -Te water gaan met een schredesprong, aansluitend . Meter snorkelen, onderbroken door keer een hoekduik richting bodem en aansluitend meter onder water zwemmen.


Al zwemmend onder water twee uiteinden van een touwtje aan elkaar knopen met . Op elke baan van meter een hoekduik maken en aansluitend op meter de bodem aantikken. Met een kopsprong te water gaan en meter onderwater zwemmen. Met schrede sprong te water gaan, gevolgd door meter snorkelen.


In iedere baan een hoekduik maken, een voorwerp van de bodem halen en tonen. Techniek== De techniek wordt e.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.