maandag 27 april 2015

Wilgentenen vlechten workshop

Van november tot en met ongeveer half april werken wij met verse wilgentenen. Na die tijd met geweekte wilgentenen. Het vlechten met wilgentenen is technisch lastiger dan een gewone workshop.


Daarom vragen we je -wanneer je met dit materiaal aan de slag wilt gaan voor een meer ingewikkeld onderwerp- om dit van . Manden en leuke decoraties. De wilgen komen uit de grienden uit de omgeving, dus helemaal een Hollands product.

Workshop worden ook op locatie gegeven. Van bruikbare eendenkorven tot decoratieve dieren. Als mandenvlechter werk ik met eenjarige twijgen. Deze eenjarige tenen of wissen lenen zich tot het verwerken van allerlei creaties! In de vakantie kun je natuurlijk naar de bioscoop gaan of naar het zwemba maar als je van de natuur.


Met wilgentenen vlecht je de mooiste figuren. Dat leer je tijdens de workshops van Beatrijs Decorations in het mooie buitengebied van Voorthuizen. Je kiest van tevoren wat je wilt maken en werkt in groepjes, maar wel aan een eigen project.

De buigzame en sterke eigenschappen van sommige plantensoorten is al heel lang geleden ontdekt en volop toegepast om mooie en handige hulpmiddelen te. Op december vonde een workshop wilgen vlechten plaats voor klas van Q Groenbeheer en 2e jaars van opleiding Groene Ruimte . Vlecht een krans van verse wilgentenen ! Onder deskundige begeleiding van Ineke Visser ga je aan de slag met je eigen ontwerp. Je mag zelf kiezen hoe groot of hoe klein hij wordt. Ineke brengt uit haar eigen grond versngeoogste wilgentenen mee, in prachtige kleurschakeringen waardoor je een unieke krans krijgt!


Monique Bervoets Highland Encounters locatie: Sallachy, Schotland niveau: beginners en gevorderden techniek: manden materiaal: wilg. Welkom op de website van MUDZ! Op deze site vind je een impressie van mijn ( laatste) vlechtwerken , informatie over workshops vlechten en mijn andere activiteiten op vlechtgebied. De shop is nog in ontwikkeling en zal t. Wil je iets zien van onderhanden vlechtwerk en . Zelf een werkstuk maken van wilgentenen : dat kan op zaterdag april!


Onder de deskundige leiding van Henk Harbers vlechten we een (hangend) uienmandje. Henk kweekt zelf wilgentenen en zal het een en ander vertellen over de verschillende soorten en hun toepassing. Aangezien de workshop bij hem thuis wordt . De deelnemers leren een aantal basistechnieken en vlechten zelf eenwerkstuk voor huis of tuin dit onder leiding van Marc Temmerman.


In de meivakantie heb ik Mirjam een keertje verrast met een spontaan zussendagje.

Makkelijke kleren vereist. Dertien workshopdeelnemers , een cursusleidster en een aantal bossen wilgentenen in verschillende diktes en kleuren. Zo begon op zaterdagochtend februari de workshop wilgentenen vlechten in De Notenbalk in Maassluis.


Onder het genot van een kopje koffie met appeltaart of marmercake luisterden we naar de uitleg . Kijk bij kalender voor actuele cursussen die gegeven worden in het Liesvelt. Duur: hele dag (ongeveer uur) DatuVoor groepen op afspraak mogelijk (minimaal personen) Tijd: Bijvoorbeeld van 10. DIEVER Het OERmuseum in Diever organiseert op zaterdag september van 14.


Schuttingen, gevlochten manden, of andere creatieve ideeën leest u hier in het artikel over vlechtwerk van wilgentenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.