donderdag 30 april 2015

Opgravingen egypte

Binnenin de tombe vonden archeologen graven van hoge edelen en ambtenaren, waaronder een goudsmid. Het onderzoek werd groots gepresenteer en staat volgens de Egyptische Minister voor Oudheden voor een nieuwe fase . Bij een opgraving in Egypte is een vrijwel complete grafkelder ontdekt. Hoewel de ruimte niet heel groot is, is het bijzonder dat vrijwel alle giften die aan de doden zijn meegegeven nog aanwezig zijn.


Drie opmerkelijke vondsten deze week in Egypte. De graftombe van koningin Chentkaus de derde werd gevonden door Tsjechische archeologen.

Daarnaast werd in Luxor een tombe voor de God van de doo Osiris gevonden. Van Howard werden officiĆ«le . Beelden van resten van Egyptische tempels en andere gebouwen. In de beroemde Vallei der Koningen in Egypte is een archeologenteam begonnen met de speurtocht naar het nog steeds niet ontdekte graf van de legendarische koningin Nefertiti.


De ontdekkingen hebben verstrekkende gevolgen. Historicus Carmen Boulter spreekt over de recente opgravingen. Een tentoonstelling in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Brussel.


Restaurateurs bewaarden en herstelden de bouwwerken en voorwerpen die onder het zand vandaan kwamen.

Uit de as herrezen De eerste opgraving van Mariette, de vondst van de Nubische tempels onder de . In Egypte zijn drie graven uit de 27e dynastie ontdekt. Deze vondst kan meer inzicht geven in een relatief onbekende periode van de Egyptische geschiedenis. Nu is het de hoofdstad van de provincie Sjarqiya (oostelijke Delta) en de grootste producent van de voor de toeristen in heel Egypte bestemde papyrus. De moeled van Abou Chalil (de maand sjawal) is een bezoek waard evenals de opgravingen van Teil Basta (Boebastis). De in het Oude Rijk gestichte stad van de . Naast relaties met het Egypte van de 12de Dynastie, . De beroemde Amerikaanse archeoloog George Reisner doet opgravingen in Dayr al-Barsha in Egypte.


Honderd jaar later werkt een archeologische missie van de KU Leuven op dezelfde site. Dit boek vertelt, uitgaande van het prachtig gedecoreerde graf van gouverneur Djehoetihotep, het verhaal van de . In de stad hebben de onderzoekers tot op heden vijftien graven ontdekt. Een team van Tsjechische en Egyptische archeologen verricht momenteel opgravingen in en rond een pas ontdekt tombecomplex.


Ze hebben naar eigen zeggen onder meer de graftombe van een Egyptische prinses uit het Oude Rijk gevonden. De opgravingen hebben al een bijzondere serie . Al vijftien jaar doen egyptologen van de KU Leuven archeologisch onderzoek naar oud- Egyptische rotsgraven in de omgeving van Dayr al-Barsha. Precies honderd jaar geleden deed de Amerikaan George Andrew Reisner opgravingen op dezelfde plaats.


Een expo in het Brusselse Jubelparkmuseum laat . Opgravingen te Sakkara zijn onderdeel van de archeologie in Egypte Deze rubriek verwijst naar lopende onderzoeksprojecten op het vlak van archeologie in Egypte.

Ook projecten op het vlak van epigrafie en restauratie in Egypte worden belicht. De volgorde is geografisch bepaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.