maandag 27 april 2015

Eierschalen gft

GFT bestaat uit groente-, fruit- en etensresten en het kleine tuinafval. Het is goed om dit gescheiden in te leveren: van gft kan compost en biogas gemaakt worden. Gooi schillen, stronken, etensresten en snoeiafval daarom in de gft -bak (de biobak of groene kliko)!


Bak met schillen, stronken en eierschalen. Groente, fruit en tuinafval scheiden is goed.

Ongeveer twee derde van het gft - afval . Twijfelt u of eierschalen bij het gft mogen? En wat doet u met keukenrolpapier? Wat hoort in de gft -container? Schillen en resten van fruit, groenten en aardappelen. Plantaardig keukenafval en etensresten.


Wanneer de ophaler vaststelt dat de inhoud van jouw GFT - container niet correct is, dan zal de container niet geledigd worden.

Huishoudelijk afval bestaat voor er bijna voor de helft uit, maar wat is gft -afval nu precies? Gft betekent natuurlijk groente- fruit en tuinafval, zoals schillen en resten van groenten, fruit en aardappelen, resten van gekookt eten, vlees- en visresten, pinda- en notendoppen, eierschalen , plantaardige olie, . Klokhuizen, koffieprut, visgraten, maar ook etensresten doet u bij het gft. Wat mag er nog meer bij het gft ? Alle etensresten, maar vlees- en visresten zijn minder aan te raden (omwille van geurhinder en kans op maden). Loof, schillen, resten van groenten, fruit en aardappelen. Eierschalen en notendoppen.


Papieren) koffiefilters met koffiegruis en theezakjes. Snijbloemen en kamerplanten. De stad Antwerpen haalt gft -afval afzonderlijk op.


Gft staat voor groente-, fruit- en tuinafval, dus alles wat organisch afbreekbaar is. Gft -afval mag u wekelijks aanbieden op de stoep. Een kleine hoeveelheid papier is toegelaten (onderaan de container) om te voorkomen dat het gft tegen de bak kleeft. Dit is het groente-, fruit- en tuinafval, kortweg gft.


Maar de keerzijde van het winterse weer is onder andere dat gft -afval kan vastvriezen in de groene container. Van gft -afval kan uitstekende compost gemaakt worden.

Dit wordt als grondverbeteraar gebruikt in land- en tuinbouw, in openbare groenvoorzieningen en natuurlijk in uw eigen tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.