donderdag 11 juni 2015

Aardbeien bewaren

De zomerkoninkjes liggen weer overal klaar om verorberd te worden en smaken zalig zoet. Hoe je ervoor zorgt dat ze zo lang mogelijk goed blijven? Regel nummer 1: er is niet één manier om aardbeien te bewaren.


Het is namelijk sterk afhankelijk van wanneer. Hoe je aardbeien bewaren moet, als je ze eenmaal in huis hebt gehaald?

Hoewel aardbeien tegenwoordig het hele jaar rond verkrijgbaar zijn, blijft het natuurlijk een echte zomervrucht. Het is dan ook ieder jaar een waar feest wanneer het aardbeienseizoen weer aanbreekt. Daarom wat tips voor het bewaren en bereiden van . Ik heb vorige week op de markt een doosje aardbeien gekocht. Heb deze gelijk in de koelkast gezet.


Deze zien er nog hartstikke goed uit en smaken ook nog goed. Volop in seizoen dus en tijd voor een paar tips om je aardbeien optimaal te bewaren !

Check je aardbeien vooraleer je ze koopt. Het heeft weinig zin dat ik jullie tips meegeef om aardbeien optimaal te bewaren als ze al niet zo goed waren om mee te beginnen. Kijk dus goed vooraleer je een bakje mee . Verse aardbeien zijn heerlijk: zoet, stevig en vol smaak, maar wat minder verse aardbeien worden zacht, waterig en gaan schimmelen. Door aardbeien op de juiste manier te bewaren , kun je er langer van genieten.


Gewassen aardbeien kun je prima bewaren , wel het liefst in de koelkast en met kroontje en al. Er zijn verschillende manieren om. Je kunt aardbeien tot dagen in de koelkast bewaren. Buiten de koelkast is dat dag.


Haal de aardbeien na aankoop uit het doosje en leg ze bij voorkeur gespreid op een bordje. Zo voorkom je dat ze kneuzen. Leg ze dan naast elkaar op een plat bord en laat ze bevriezen. Is het warm weer dan kun je de aardbeien het beste in de koelkast bewaren.


Ook hier check je uiteraard of er geen rotte aardbeien in het doosje zitten. Sluit het deksel niet helemaal af zodat er lucht bij kan komen. Waar je ze het beste kunt bewaren , hangt helemaal af van wanneer je ze wil opeten.

No worries, dan mogen ze gewoon op het aanrecht. Nu koop je een kistje en thuis gekomen is het een hele klus om deze met personen te consumeren. Binnen dagen begint de een na de andere slecht te worden, omdat ze natuurlijk ook al dagen . Gelukking maar, want met die heerlijke zomerkoninkjes kunt u tal van culinaire kanten op. Van een caloriearm maar vitamine-C-rijk beschuitje-met ontbijt tot de verrukkelijkste toetjes. Nee, klopt, aardbeien zijn verleidelijk, maar eet ze vers.


Vandaag kopen is het liefst vandaag eten, want veelal zijn ze kwetsbaar. Hollandse aardbeien , die moet je toch niet bewaren ? Als je echt vers koopt kun je ze wel even bewaren. Dat scheelt een keertje extra naar de groenteman. Kies abrikozen, nectarines en perziken met een gave schil en lekkere geur. Pruimen mogen stevig maar beslist niet hard zijn.


Harde pruimen zijn onrijp en rijpen helaas niet na. Let erop dat het fruit er fris en . Aardbeien , bessen, bramen en frambozen zijn kwetsbaar. Ingevroren aardbeien zijn alleen nog lekker om jam van te maken.


Hoe behandel je aardbeien als je ze geplukt of gekocht hebt? Ze zijn goed in te vriezen. Moet je aardbeien schoonmaken? Gert Jan Hageman geeft advies. Koop daarom verse ongekneusde exemplaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.