donderdag 25 juni 2015

Rioolvliegen

Dit is echter specialistisch werk, wat u het beste kunt overlaten aan een ongedierte specialist. Wilt u zelf aan de slag met het bestrijden van deze motmuggen, bezoek dan onze webshop en kijk wat u zelf kunt doen. De vleugels zijn vaak voorzien van gekleurde haren en worden bij veel soorten in rust gespreid gehouden.


De muggen lijken hierdoor enigszins op kleine vlinders waaraan de . Madina heeft er al meer dan twee maanden last van, en volgens haar lost woningcorporatie Stadgenoot het niet op.

Vervolgens eet u met dit bestek uw avondmaaltijd of neemt u hap uit een appel. Daar wilt u toch niet aan denken? Hoewel veel bronnen menen dat rioolvliegen ongevaarlijk zijn voor de mens, wil dit niet altijd zeggen dat dit ook het geval is.


Helaas nemen ook rioolvliegjes bacteriƫn en schimmels met zich mee. Buiten kunt u ze bijvoorbeeld vinden rondom regentonnen. Binnenshuis hebben rioolvliegjes andere verstopplaatsen zoals afvoerputjes, waar nauwelijks water doorheen stroomt.


Ze zitten op de muren in de woonkamer en een paar in de keuken.

Ze zijn heel sloom en makkelijk te vangen. Rioolvliegen poedelen zo graag in . Als je er een paar doodslaat zitten er binnen een dag weer nieuwe. Op deze pagina leggen we uit hoe rioolvliegjes bestrijden in zijn werk gaat wanneer u hier last van heeft. Een ander woord voor rioolvliegjes zijn ook wel de zogeheten vervelende motmuggen.


Treft u in huis kleine zwarte vliegjes aan nabij een afvoerputje of ziet u vliegjes in de badkamer of toilet? Mogelijk hebt u te maken met de latrinev. Medisch Milieukundigen zijn medewerkers van het Lokaal Gezondheidsoverleg ( Logo).


De vleugels van motmuggen zijn dichtbehaard en worden bij veel soorten in rust gespreid gehouden. Hierdoor lijken de motmuggen op kleine, hartvormige vlinders waaraan ze hun naam aan te danken hebben. De aanwezigheid van motmuggen duidt in de meeste . Heeft u veel last van riool vliegen ? Hierdoor kunnen motmuggen bacterien en micro organismen overbrengen.


Wanneer jij of je buren kinderen . Ze leggen hun eitjes in (lekkende) drab of in breuken van de rioolbuis. Na twee dagen komen de eitjes uit en zo wordt de zwerm motmuggen steeds groter.

O jee, een gebroken toiletafvoer trekt rioolvliegen aan. Laat de afvoer zo snel mogelijk repareren, want anders ligt straks alles in de kruipruimte. Als er plotseling zwermen kleine muggen rond de afvoer van je gootsteen, wastafel of douche zweven, dan kan het zijn dat je een motmuggenplaag in je afvoer hebt. De latrinevliegjes zijn wat groter en donkerder dan fruitvliegjes.


Daarnaast staat de latrinevlieg ook bekend om de tijd die hij stil kan zitten. Deze rioolvliegen zijn erg onbeweeglijk. De latrinevlieg legt haar eitjes in organisch materiaal in het riool, waar soms wel duizenden nieuwe vliegjes uit ontstaan. Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.


Motmuggen leven en planten zich voort in organisch. Alle reacties Link kopieren Quote Rapporteren Bookmark deze post. Ik (ben huishoudelijke tante) kreeg ooit de opdracht om ´vandaag niet te poetsen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.