woensdag 24 juni 2015

Wanneer mag je mest uitrijden

In tabel Uitrijdperioden. Het uitrijden van drijfmest mag vanaf februari tot september op alle grondsoorten. Op klei- en veengrond mag u vanaf februari tot september vaste mest uitrijden.


Soms zijn er omstandigheden waardoor u mest in de uitrijdperiode toch niet mag gebruiken. LandbouwgrondLandbouwgrond is grond waarop daadwerkelijk .

Zodra een veeboer in het nieuwe jaar in de gelegenheid is om mest uit te rijden, zal hij overwegen om dat te doen, omdat zijn giertanks vol raken. Het vroegtijdig uitrijden van drijfmest heeft slechts zeer beperkte bemestingswaarde. Er is door het koude weer nog weinig bacteriële activiteit, zodat de drijfmest nauwelijks . Nu het einde van de uitrijperiode nadert, is het belangrijk te weten wat mag en niet mag. De Vlaamse Landmaatschappij herinnert daarom in een mededeling aan de . Het is altijd weer de vraag: wanneer mag ik waar welke mest uitrijden.


In onderstaand schema is dit gedaan. De cijfers in het overzicht verwijzen naar de beschrijving onder het schema.

Zijn de cijfers wat klein? Klik dan op het schema voor . Dierlijke mest , zuiveringslib en kunstmeststoffen mogen niet het hele jaar worden uitgereden. Het hangt af van de grondsoort, de mestsoort , het type mest en of het om gras- of bouwland gaat.


Er zijn veel regels en daarmee gepaard gaande nieuwsberichten. Verschillende uitrijdperioden. Hieronder vindt u het laatste nieuws over het uitrijden van mest. De vraag wanneer het uitrijden van mest is toegestaan, hangt af van verschillende factoren en omstandigheden, zoals de mestsoort , de wijze van bemesting, het type landbouwgron het gewassoort dat wordt geteel het hellingspercentage van de grond en de eventuele bijzondere. De stikstofarme zuiveringsslib is niet gemengd en is rechtstreeks door de producent, of door tussenkomst van hooguit één vervoerder, bij de gebruiker afgeleverd.


Uitrijden moet op dezelfde dag plaatsvinden als aanlevering. Bij aanplant van plantsoen en fruitbomen mag vaste mest en steekvast zuiveringsslib het . Daardoor krijgen meststoffen met gelijkaardige eigenschappen op vlak van stikstofvrijstelling, dezelfde uitrijregeling. Het type meststof bepaalt m. De meststoffen zijn opgedeeld in drie types: meststoffen van type 1: stalmest , champost . Maar wanneer mag nu wat?


Ligt meer dan van het areaal waarop je de mestrechten hebt in focusgebie dan ben je focusbedrijf door ligging.

UITZONDERING: focusbedrijven mogen dat wel uitrijden als zij een specifieke teelt (groenten) willen inzaaien. Ook speelt het weer een rol. Langer uitrijden tot september . De aangewezen groenbemester moet minimaal weken blijven staan voordat het mag worden vernietigd.


Het is een zeer lelijk gezicht en wanneer de wind onze richting uit staat, kan het vreselijk stinken. Het wordt uitgereden, dicht. Men mag de mest uitrijden , op plaatsen, tijden en bodemsoorten dat de wet het toelaat, maar dan moet de paardenmest wel voldoende verteerd of gecomposteerd zijn. Als mest een zomer op de . Tot wanneer mag zoiets dan?


Hoe en wanneer uitrijden ? Wanneer en hoe het wel uitgereden mag worden hangt af van de grond- en mestsoort en of het gras- of bouwland betreft. Ook zijn er regels voor emissiearm gebruik van mest. Op de website van de Rijksdienst voor . In de periode dat de boeren hier mest uitrijden , kan ik de was niet buiten hangen en moet ik ramen en deuren dichthouden. De stank is werkelijk niet te verdragen is een veelgehoorde klacht van bewoners. In de uitrijregels wordt bepaald hoeveel mest waar, wanneer en op welke manier mag worden uitgereden.


Wanneer u mest mag uitrijden is gekoppeld aan heel veel verschillende factoren. Om u wegwijs te maken in die complexe regels, heeft de VLM een uitrijtool ontwikkeld. Vanaf februari mag u ruige mest uitrijden. Deze deelnemers hebben een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.