dinsdag 23 juni 2015

Wilde vogels in nederland

Een overzicht van alle soorten en per soort een aparte pagina met onder andere de belangrijkste kenmerken, een foto, gelui verspreiding en een omschrijving. Overzicht van alle soorten en per soort een aparte pagina met onder andere belangrijke kenmerken , foto, gelui verspreiding en omschrijving. Wilde eend: Minder dan 500. Ongetwijfeld de bekendste watervogel.


Wie heeft er niet als kind deze eendjes gevoerd?

Het vrouwtje heeft een sobere bruine schutkleur. Klik hier voor het geluid. Dit is een lijst van vogels in de Lage Landen. Anatidae ( Eendvogels ). Raaf, kraai, roek, kauw. Leer hier grote zwarte vogels herkennen.


Je kunt snel zoeken op kleur, afmeting of plaats.

Ook voor vogels die in de tuin voorkomen is een gebied gedefinieerd. Nederlandse naam, Wetenschappelijke naam, België, Nederland. Internet alleen nodig voor , Flickr en voor het . Soorten die aanklikbaar zijn, zijn zeldzame soorten die door de. Zo ziet u in een handig overzicht alle gegevens per geselecteerde vogel , en kunt u notities maken over uw waarnemingen, de locatie vastleggen, én deze waarnemingen delen met andere . De vogels staan gerangschikt op leefgebied.


De foto´s op de vogelpagina zijn zelf gemaakt. Op de vervolgpagina van de vogel staat iets vermeld over de verschillende vogels en kunnen de foto´s bekeken worden. Vorige week werd op meerdere plaatsen in Europa het hoogpathogene vogelgriep (HPAI) H5Nvastgesteld. Vorig najaar heeft het Usutuvirus voor veel slachtoffers gezorgd onder wilde merels en gehouden sneeuw- en laplanduilen. Dode watervogels die bij Monnickendam zijn gevonden, zijn zoals al werd vermoed besmet met vogelgriep van het virustype H5N– zie melding.


Het virus is besmettelijk en dodelijk voor vogels. Uit voorzorg werd gisteren al besloten tot een landelijke ophokplicht en een . Wil je weten wat voor dier je ziet? Wat voor wilde plant of paddestoel je in het bos tegenkomt?

Of welke vogel je tuin bezoekt? Stel je vraag dan via de Vroege Vogels app aan onze kenners en je krijgt zo snel mogelijk antwoord! En we vertellen je meteen meer over de soort die je hebt waargenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.