donderdag 25 juni 2015

Hoe herken ik houtworm

Hoe houtworm herkennen ? Er zijn verschillende schadelijke houtborende insecten: de kleine en de grote klopkever, de huisboktor, …, en belangrijk te weten is dat deze kevers volop in de natuur voorkomen. Zij tasten enkel dood hout aan, en hebben een rol in . Het zijn namelijk de gaatjes in het hout die u meestal aan het denken zetten. Op deze pagina leggen we u precies uit hoe u dit kunt doen.


Toch kan ook dit ongedierte aardig wat schade aanrichten en daarom is het belangrijk wat meer te weten te komen over dit insect.

Denkt u dat u last hebt van houtworm of houtwormkevers en wilt u houtwormen herkennen en bestrijden? Dit komt onder meer door de schade die houtworm aan houten meubels, vloeren en balken in je woning aan kan richten. Daarbij kan het behoorlijk lastig zijn om de houtworm te herkennen , aangezien deze zich het merendeel van de tijd niet zal laten zien. Een houtworm heeft een lengte van gemiddeld . Lees hier waarop je moet letten. Vraag hulp aan een specialist in houtworm behandelen.


Er wordt wel beweerd dat houtworm behandeld kan worden met petroleum, maar dat is niet afdoende en daarom af te raden. Petroleum doodt mogelijk wel (een deel van de) levende houtwormen , maar de nieuwe eitjes die later uitkomen, worden door petroleum niet gedood.

Als je houtworm in huis hebt dan wil je daar snel vanaf. Gelukkig zijn er betaalbare manieren om de houtworm te bestrijden en de schade te repareren. Hier leert u houtworm herkennen om bestrijding te vergelijken. U vergelijkt en herkent de verschillende houtworm voor de beste bestrijding. SHR is dé kennisorganisatie van de houtbranche en doet al meer dan jaar onderzoek naar houtworm , houtworm preventie, houtworm herkennen én de juiste wijze van houtworm.


Een logische vraag op het moment dat u gaatjes vindt in het hout van uw woning of meubels. Veel houtaantastingen worden toegeschreven aan de houtworm, zonder goed te bekijken of het niet een familielid van dit insect is geweest, die deze schade heeft toegebracht. Witte larvenkopjes die af en toe naar buiten piepen.


Meestal wordt echter de klassieke houtkever of Anobium punctatum bedoeld. Houtwormen zijn goed te herkennen. De naam zegt het al: een houtworm voedt zich met hout.


Daarom is het vaak een gevreesde vijand voor houten vloeren, structuren en meubels. Het is nl een prachtige kast. Ik zei toen, ik vraag het wel even op GV. Naast de vorm van de gaatjes, kan je ook herkennen of de houtworm nog wel of niet meer actief is in het hout.


De gaatjes dienen voor het in- en uitvliegen van de houtworm. Leg donker papier in de .

Door uw houtwerk op de volgende kenmerken te controleren, kunt u achterhalen of er ook houtwormen bij u in huis zit: Kleine gaatjes in het hout. Dit zijn de uitvliegopeningen van de . De houtworm is een veelgebruikte term voor verschillende soorten insecten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.