dinsdag 29 september 2015

Aardbeien kweken in kas

Aardbeien kunnen op vrijwel iedere grondsoort worden geteeld. In verband met wortelrot mag de grond in de kas niet te nat zijn. Overtollig water moet worden afgevoerd.


Wanneer dit problemen geeft, biedt de teelt op verhoogde bedden uitkomst. Door aardbeien in een kas te kweken , kunnen we de oogst gemakkelijk 14 . Kasaardbeienteelt We beginnen met de teelt onder glas.

Onder glas verstaan we plat glas(koude bak), de gewone kas , en een plastic tunnel. Hier planten in kweken doen we meestal om in het voorjaar lekker vroeg te kunnen plukken(moederdag is meestal mogelijk). Als dit in de volle grond gebeurd dan is . Wie ooit geproeft heeft van een zelfgewkeekte aardbei , weet hoe lekker deze smaken!


Het is natuurlijk steeds minder werk om deze reeds te kopen als mini-plant of zelf volgroeide planten, maar u kan natuurlijk ook altijd zelf zaaien. Hallo Tuinders :mrgreen: , Kan je aardbeien het gehele jaar in een koude kas houden? Of moeten ze naar buiten zoals sommige mensen beweren?


Ik wil graag dit ras planten in een grote pot. Beste Liesbeth, wat is de reden dat je de aardbeien in een kas wilt kweken ?

Je kunt aardbeien prima in een kas ophangen hoor, maar laat ze bij voorkeur wel gewoon buiten in de volle . Vandaag een lezerstip van Corrie. Als je het eens wilt proberen: plant in de nazomer de stekken die je hebt genomen niet uit in een nieuw bed maar in de platte bak of koude kas. De planten komen in het vroege voorjaar eerder tot leven (je moet dan dus ook vanaf februari al water en voeding gaan geven).


De oogst valt dan al in mei. Veel hobbykwekers gaan niet veel verder dan het kweken van tomaten en aardbeien in hun tuinkas. Dit terwijl er nog vele andere opties zijn voor het kweken in uw tuinkas , zoals het kweken van fruit.


Zelfs in een niet verwarmde tuinkas kunt u een hele selectie fruit kweken. Bijvoorbeeld druiven, perziken en citroenen kunt u . Kan de plant het hele jaar door groeien en bloeien en vruchten geven? Stel dat ik hem in een kas zou hebben waar het netjes graden blijft, bloeiten groeit hij dan door? Ik hoop dat een professional dit leest want ik kweek ook aardbeien maar zoveel ervaring heb ik niet.


Met heel vroeg bedoelen we de maanden maart tot en met juni en met heel . Dat geldt ook voor je aardbeienplant , dus zet hem vooral op een mooi beschut plekje. Het liefst lekker in de zon, maar niet in de wind. Daarnaast moet de grond tijdig . Zaaien, stekken, verzorgen en het hele jaar door gezonde vruchten en groenten oogsten.


Met een kas verleng je het tuinseizoen.

Een kas bij huis is heerlijk. De wolken drijven boven je hoofd voorbij, wind en regen zijn bijna voelbaar. Toch beschermd en beschut samen met je planten in de kas. Vind de beste selectie aardbeien kweken in kas fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit aardbeien kweken in kas voor de dutch luidspreker markt bij alibaba. Sonata is een sappige aardbei met een zoete smaak en een duidelijk aardbeiaroma.


De stevige, uniforme vrucht heeft een conische vorm en een helderrode kleur, inwendig is zij. Met name in de vroege teelten wordt Sonata vaak ingezet. De teelt in de kas als doorteelt wordt geplant in de eerste helft van augustus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.