vrijdag 25 september 2015

Geraniums buiten

Deze planten genieten graag van zonnestralen, maar kunnen ook overleven als de temperatuur lichtjes rond het vriespunt hangt. We geven je alvast enkele tips om je geraniums mooi en in leven te houden. Geraniums kunnen naar buiten na half Mei. Je regelt gewone potgrond en een mooie grote bak of pot en dan ben je er klaar voor.


Het protocol: zorg voor een bloembak of pot met standaard potgrond . De geraniums worden tot op de helft teruggesnoeid ( ca. cm).

Zorg dat de kluit niet compleet uitdroogt. Wanneer men in de herfst te weinig gesnoeid heeft kan dat nu nog worden ingehaald maar wel zo snel mogelijk omdat de . In het voorjaar worden de geraniums weer buiten gezet en lopen daar onmiddellijk weer uit. Ze mogen niet uitdrogen maar hebben een weinig water nodig om te overleven. Pas eind april of begin mei, na de vorst kan men de planten dan weer buiten zetten . Lees hier alles over de verzorging. Als je je geraniums binnen hebt laten overwinteren, wacht dan tot de grond ontdooid is.


Je kunt ze geleidelijk weer laten wennen aan het weer buiten door ze op zonnige, warme dagen buiten te . Deze woonplant staat binnen én buiten haar mannetje.

Deze plant heeft niet alleen twee namen maar ook twee bestemmingen, want de prachtbloeier doet het zowel binnen als buiten. Een geranium houdt wel van wat zonlicht, dus als je hem binnen zet, plaats je de geranium het best bij het raam. In de lente en de zomer kun je geraniums gerust buiten plaatsen. Ze kunnen ook tegen een beetje vorst, maar als het . Koel en aan de droge kant houden dus. Je wilt in de winter geen groei.


Heel wat zaken gaan bij mij pas bij echte vorst naar binnen. Ik hou alles zo lang mogelijk buiten. Hebben we dagen vorst en wordt het daarna weer een tijdlang ruim boven nul, gaat alles weer naar buiten. Op verzoek: geranium overhouden ( of te wel: wat ga ik opa eens leren ;) ) Elk jaar gaan de geraniums uit de bloembakken in kratten de kelder in. Ik laat ze zo lang mogelijk buiten en hou de vorstvoorspelling goed in de gaten.


Ik haal ze uit de bloembakken en zet ze . In het najaar kunt u de planten naar binnen halen om te overwinteren. Kort de scheuten in, verwijder de bladeren en zet de planten op een donkere plaats. Vanaf februari zet u ze wat lichter en geeft u meer water. Geef regelmatig wat water - direct in de pot, niet op de plant zelf. Hij is veelkleurig, kan tegen een beetje droogte, staat graag in de zon en is spotgoedkoop.


Een buitenkeuken is al lang niet meer zo nieuw, maar steeds meer wint deze manier van koken aan populariteit.

Uiteraard moet er een studie gemaakt worden op voorhan . Maar geraniums , dat is een ander verhaal. Er hangt nog één hele mooie grote in een hanging basket buiten , schitteren maar als ik hem niet red vriest-ie eerdaags kapot. Ik denk dat ik hem in zijn geheel aan een schroefhaakje . Koop of Verkoop geraniums op Marktplaats. Mijn geraniums blijven altijd zo klein.


Soms zie ik op balkons van die mooie grote geraniums , hoe krijgen die lui dat voor elkaar? Snoeien op een bepaalde manier of zo? Hangende geranium met steker.


Montage kunt u het best in een verzwaarde pot of bak (grind) met hierboven op piepschuim platen. Hierna kunt u de steker heel gemakkelijk vast in het piepschuim steken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.