donderdag 24 september 2015

Egypte geschiedenis goden

De Egyptenaren geloofden niet in go maar in meerdere goden. Iedere god had zijn eigen taak. In veel gebieden hadden de goden weer andere namen. Waarom heb ik dat gekozen? Ik het dit onderwerp gekozen omdat ik laatst op de televisie een programma over Egypte zag en ik vond Egypte al erg leuk en boeiend.


Spring naar Goden - Doordat de Egyptische geschiedenis vele millennia lang is, namen sommige goden verschillende gedaanten aan in de loop der tijd.

Sommige goden werden in het begin slechts vereerd als symbool (Min, Chons en Neith). Later kregen zij een lichaam of werden ze als dier afgebeeld. Deze polytheïstische godsdienst, religie met meerdere goden , was in de Egyptische samenleving erg belangrijk. Andere bekende namen zijn Isis, . Een zelf respecterend oud pantheon had al gauw meer dan tien top- goden , en een vaak ontelbaar aantal kleinere (of semi) goden. Zo ook de oude Egyptenaren.


Dit is slechts een dure manier van zeggen dat in oud Egypte de . In het oude Egypte draaide alles erom de grillige, humeurige goden te behagen, want als de goden ontevreden waren, konden ze de wereld verwoesten.

Unsubscribe from m- EGA Geschiedenis. Wie was de Egyptische god Ra? Ra (ook vaak geschreven als Re) staat ook wel bekend als de Zonnegod en werd gezien als de belangrijkste god uit de Egyptische mythologie. Hij wordt gezien als de oppergod.


In de gehele geschiedenis van Egypte zien we Ra terugkomen. Er zijn beelden te vinden waar hij op staat . Hoe werd een piramide gebouwd? Elke god vertegenwoordigde een natuurlijke of bovennatuurlijke kracht, of een wetmatigheid. De oude Egyptenaren hadden er vele. Maar de Egyptische godenwereld was niet eenduidig.


In de loop van vierduizend jaar Egyptische geschiedenis zien we de betekenis en soms ook de namen van goden veranderen. De godenaanbidding was nauw verbonden met de dierenverering. Zo werden ter ere van de god Thot ibissen en bavianen gemummificeerd. Bastet waren verbonden, en van stieren, de heilige dieren van de god Apis.


De hele Egyptische geschiedenis. Algemeen De goden waren heel belangrijk voor de Egyptenaar. Heel hun leven en gedachten werden beheerst door de goden.

Elke (boven) natuurlijke gebeurtenis werd toegeschreven aan de goden bv. Nijl aan de Nijlgodin Anoekis. De meeste goden hadden hetzelfde uiterlijk nl.


In van alles en nog wat kon een godheid verstopt zitten. En die goden kwamen per geschrift, per geval om de hoek kijken, soms maar een enkele keer, en heetten . Al in de oudheid gold de Egyptische godsdienst als zeer merkwaardig, met name de gewoonte om sommige goden in de gedaante van een dier te vereren. Men stelde de god Horus voor als een valk, Thot als een baviaan of als een ibis en Anubis als een jakhals.


Al spoedig ontstond de gewoonte om deze goden af te . En, niet minder, dan over de getallen zelven, is er over deze drie Huizen geredetwist . Toen ik deze week een verslag van een lezing over de dodencultuur in het oude Egypte in mijn mailbox vond dacht ik dat ik ook wel . Ongetwijfeld de belangrijkste van de Egyptische. De godin Hathor is één van de populairste en meest voorkomende godinnen van het Oude Egypte. In verscheidene plaatsen heeft ze een een cultuskapel in tempels van andere goden.


Zij hebben ook bijgedragen aan haar aanhoudende populariteit gedurende de geschiedenis van het Oude Egypte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.