maandag 28 september 2015

Begonia bollen planten

Begonia onderhoudinstructies. Geadviseerd wordt om elk voorjaar de knollenkluit uit de pot te trekken om te kijken of de wortels volledig tot de bodem van de pot zijn gegroeid. De begonia is een typisch Vlaamse plant.


Ontdek hier hoe je knolbegonia moeten planten en verzorgen. Toon alles uit: Bollen en knollen. Het is overigens aan die reis dat de bloem haar naam te danken heeft, want de botanicus doopte het ontdekte plantengeslacht meteen begonia , naar de naam van de .

Ze kunnen niet tegen vorst. Je kunt ze daarom het beste planten in het voorjaar, als er geen kans meer is op nachtvorst. Wachten tot de begonia bollen scheuten maken. Als er eenmaal voldoende sterke scheuten aan zitten snijdt je de bollen in twee met een scherp mes.


Elk stukje knol dat je . Het zijn zeer makkelijke planten , waar veel plezier aan beleefd zal worden. Wat je er ook mee doet, het zal je opvallen dat begonia ´s bijzonder dankbare planten zijn voor je terras, tuin of balkon. Zoveel kleur en zoveel vreugde voor zo weinig moeite en voor zo lange tijd.


Weinig bloeiende planten kunnen hier tegenop.

In het voorjaar (februari-maart). Daarbij zijn bij de rechtopgroeiende planten aanmerkelijke verschillen in de grootte van de bloemen te constateren. Om ervoor te zorgen dat uw knolbegonia`s vroeg en lang bloeien, moet u de knollen na half februari in uw huis opkweken.


Dankzij hun voorkeur voor een schaduwrijke plek, zijn de knolbegia´s zeer populaire bloemen voor op een balkon met weing zon aan de noord- of westzijde. Zodra er blaadjes zichtbaar zijn, plaats je de bakken in het licht. Een vensterbank is een . Ook ratten, muizen en konijnen laten de de plant ongemoeid. Liefhebbers van begonias in volle gron bijvoorbeeld in een bomenrijk gebie hoeven dus niets te vrezen. Oorsprong: Zuid-Amerika.


Bloeiperiode: juni - oktober. Plantdiepte : de knol met een klein laagje grond bedekken. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten , zaden én bloembollen. Plant ze dus pas na de laatste nachtvorst. Beide varianten bestaan in vele kleuren, zoals roze tinten, wit, paars, geel en rood.


Indien u meer advies wilt over het planten van deze bollen adviseren wij u onze plantbeschrijving te raadplegen. Hoe bloembollen planten ? Maak de aarde eerst goed los en vermeng deze met Intratuin Universele potgrond. Maak voor grotere bollen een gat, ongeveer tweemaal zo diep als de bol hoog is of gebruik een speciale bollenplanter.


Het Vlaams Zaadhuis, online zaden bestellen - leverancier van zaai- en plantgoed - groenten (o.a. asperges en aardappelpootgoed), bloemen, bolgewassen, fruit, kruiden, tuingereedschappen en veel meer.

Vraag uw gratis cataloog! De ideale meststofformule voor terras- en balkonplanten. Voor vermenging met potgron bij het oppotten van perk- en potplanten, bloembakken, kuipplanten, enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.