woensdag 30 september 2015

Muizen verdrinken

Je mishandelt het diertje als je het langzaam dood laat gaan of laat verdrinken. Soms kunnen muizen uit een val ontsnappen, waarbij ze hun staart achterlaten. Als je de muis moet doden, is de snelste en minst pijnlijke manier om de muis snel en hard op zijn kop te slaan met een hamer.


Stop de muis dan in een plastic zak. Koolzuur is niet schadelijk voor de slang, maar ook niet humaan voor de muis. Die kun je namelijk net zo goed verdrinken , dat voelt voor de muis precies hetzelfde, als verstikking.

Er is een oplossing gevonden voor de muizenplaag in Friesland. Niet diervriendelijk, wel effectief. Met duizenden liters water worden de muizen verdronken. De dierenbescherming is niet blij.


Gevangen muis - wat te doen? Muizen in de schuur, wat nu? Duizenden muizen verdronken door hoog water. B3aznifs Vergelijkbaar jul.


GeĆ¼pload door Fred Cartens Vanmiddag getuige geweest van het muizenprobleem in een van de weilanden bij Wommels.

Ik heb een diepe emmer ingegraven met een draaiend flesje door een stang heen wat kan draaien en het flesje ingesmeerd met pindakaas zodra ze naaze naar de pindakaas gaan draait het flesje en valt de muis in de emmer. Ik heb er een laagje water in gedaan zodat ze verdrinken. Met een muizenval weet je dat je kans hebt om hit k. In Friesland worden op grote schaal veldmuizen verdronken door stukken land onder water te zetten. Het idee is eenvoudig: muizen houden er niet van als hun hol volloopt met water. Ze verdrinken of vluchten naar boven.


Eenmaal boven krijgen ze ofwel een laars op hun lijf van stagiair Leslie Scholten die achter de installatie aanslentert, of ze eindigen als meeuwenvoer. Zo helpt de natuur zelf een handje . Nederland heeft nog maar net de rouwprocessen om een doodgeschoten ( domino)mus in Leeuwarden en een duif in de Amsterdamse Nieuwe Kerk verwerkt, of een nieuw trauma dreigt na de verdrinking in Enschede van 1muizen. Vragen over het massaal verdrinken van veldmuizen. Geacht college van Gedeputeerde Staten,.


Onlangs verscheen een nieuwsbericht waarin bekend werd gemaakt dat een ondernemer nabij Bunschoten een deel van zijn grasland onderwater heeft gezet. Dit omdat hij zich wil ontdoen van de . ENSCHEDE - Vandalen hebben ongeveer honderd muizen verdronken. Zondagochtend constateerde de politie dat een attractie op de Oude Markt in Enschede,. LEEUWARDEN - In het Friese buitendijkse gebied zijn vrijdag duizenden muizen en tientallen hazen verdronken door het wassende water.


Dat meldde beheerder Albert Ferwerda van landschapsorganisatie It Fryske Gea vrijdagmiddag. Dat heeft de LID gisteren meegedeeld. Dierenbescherming begint proces tegen verdrinken muizen.

Hoe doodt men een muis ? Een knellend probleem, echt waar. We besloten tot verdrinken. Eerst voelde ikdaar nietveel voor, omdat verdrinken me altijdeen nare, langzame dood heeft geleken, maar Mieke, die schijnbaar ervaring heeft, wist te vertellen dat een mens al gauw het bewustzijn verliest, zodat het misschien een . Zes muizen verdrinken en dan komt er een kooltje vuur aan die aanbiedt over de beek te gaan liggen. Maar kooltje raakt het water en begint te sissen en is dood. Een steen ziet dit en wil dan het haantje helpen en gaat over het water liggen.


Haantje trekt de wagen zelf en kan niet met de zwaarbeladen wagen de kant op. Als de koning van de kikkers over het meer zwemt met de muis die op zijn rug zit, worden ze geconfronteerd met een schrikbarende waterslang. De kikker duikt onder water, de muis vergeten die verdrinkt.


Een andere muis is getuige van dit voorval vanaf de rand van het meer en vertrekt om iedereen erover te vertellen. In ruil daarvoor moeten de agrariĆ«rs nadenken over sympathiekere manieren om het ongedierte te weren, aldus de welzijnsorganisatie voor dieren. Om van de muizen af te komen zijn er boeren die hun land onder water zetten waardoor de muizen verdrinken. Maar staatssecretaris Dijksma wijst voor een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.