donderdag 24 september 2015

Insecten die op kakkerlakken lijken

Veel mensen vragen zich af waar je een kakkerlak aan kunt herkennen. Geen slechte vraag want ze lijken soms op andere insecten. Ze zijn verwant aan de sprinkhaan. De kakkerlak ziet er echter niet uit als een sprinkhaan.


Ze hebben meer weg van kevers.

Waar kunt u de kakkerlak aan onderscheiden? Een duidelijk kenmerk van kakkerlakken zijn ook de (vaak lange) voelsprieten, soms ook antennes genoemd. De twee voelsprieten staan meestal recht omhoog. Heeft u insecten in huis die op kakkerlakken lijken maar . De uitwerpselen van kakkerlakken zijn ook een typisch kenmerk.


Ze lijken op restjes gemalen koffie en zijn ongeveer millimeter lang. Op muren en op andere verticale oppervlakken zien de uitwerpselen er langwerpig uit omdat ze uitgelopen zijn. Ik kwam vorige week om 3u snachts uit me bed.

Volgende dag was die er nog gelukkig, hup ouders laten kijken die dachten een kakkerlak dus ik schrok me wild dus als er 1 . Sporen van uitwerpselen. Deze sporen zijn ook vooral te vinden in de nabijheid van . Uitwerpselen: de uitwerpselen van kakkerlakken lijken wat op fijn bruin koffiegruis (1cm. lang) en op muren zijn het eerder bruine, uitgelopen strepen. Ze doen hun behoefte meestal in de . De meeste kakkerlakken hebben twee.


De nymfen zijn zeer donker en lijken op de volwassen kakkerlakken maar dan kleiner en ongevleugeld. Zelf vangen ze relatief grote prooien, die ze leegzuigen met hun kenmerkende zuigsnuit. Je zuigt die best uit om het resterende gif weg . Bidsprinkhanen en termieten zijn sterker verwant aan de kakkerlakken dan andere insectenorden. Er zijn verschillende soorten kakkerlakken. Deze gevleugelde insecten komen voor in de natuur, zoals in het bos en op het plattelan.


Bruinbandkakkerlakken lijken veel op Duitse kakkerlakken maar missen de lengtestrepen op het borstschild die bij Duitse kakkerlakken wel aanwezig zijn. Sommigen hebben korte vleugels of helemaal geen. Kakkerlakken op species.


Voor vrijblijvend advies over het bestrijden van Duitse kakkerlakken kunt u het best contact met ons opnemen. Sommigen kunnen korte vleugels of helemaal geen hebb.

Het heeft zes poten die zijn bedekt met stekels en volwassenen hebben vleugels, hoewel enkele kakkerlakken vliegen. In het Spaans klinkt het beter. Cucaracha, welluidend niet? Maar dat verandert niets aan de gevaarlijkheidsgraad van deze insecten.


De reden daarvoor is dat een kakkerlak geen . Het leven van Surinaamse kakkerlakken duurt gemiddeld tot maanden. Het vrouwtje zet gemiddeld 3x haar ei pakket af. De duur van het ei naar volwassenheid duurt ongeveer maanden. Zoals eerder benoemd… Lees meer.


Ze gaan dan op zoek naar eten en kunnen zo ziektekiemen verspreiden. Sommige mensen kunnen zelfs allergisch op kakkerlakken reageren. Een kakkerlakkenplaag moet altijd .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.