vrijdag 25 september 2015

Biologische komkommer

Komkommer heeft een frisse, knapperige, neutrale smaak. Heerlijk door een salade of als gezonde snack. Bewaren: Buiten de koelkast. Gezondheid: 1 Biologisch. Al je boodschappen thuisbezorgd.

Kies dan absoluut voor een biologische komkommer. Dit kost wat meer, maar je hebt daarmee wel de meeste garantie op een zo schoon mogelijk gebleven komkommer. Voor zowel biologisch als niet-biologisch geldt: was de komkommer zorgvuldig.


En is het milieu je ook lief, laat de verpakte komkommers . Voor een optimale smaak kan de komkommer het beste buiten. Deze komkommer is biologisch verantwoord geteeld. Wist je dat een komkommer voor het grootste deel uit water bestaat?

De komkommer is een vruchtgroente en is familie van de meloen en courgette. De kinderen gaan een regulier geproduceerde komkommer vergelijken met een biologisch geproduceerde komkommer. Zorg ervoor dat alle kinderen een stukje van beide komkommers hebben. Leg voorin de klas van elke komkommer nog een heel exemplaar met schil, zodat deze ook te . De biologische komkommerteelt is in meerdere opzichten een lastige teelt. De kwetsbaarheid van het gewas is groot, zowel vanuit de bodem als vanuit de lucht liggen belagers op de loer.


Algemeen wordt aangenomen dat de komkommer afkomstig is uit Azië en via Griekenland (rond 6voor Christus) in de Middeleeuwen Europa bereikte. Hoewel de plant toen zeer populair was en een aantal therapeutische kwaliteiten kreeg . Biologische komkommers en tomaten zijn vaak slechter voor het milieu dan gangbare. Dat blijkt uit een studie van het Praktijkonderzoek Plant en Omgeving ( PPO) die vorige week is verschenen. Reden: biologische productie is minder efficiënt en verbruikt daardoor meer gas per vrucht. Dankzij zijn neutrale smaak, zijn de mogelijkheden oneindig.


Ook is het heerlijk als gezond en dorstlessend tussendoortje, want komkommer bestaat voor maar liefst uit water. Uit overheidsstatistieken blijkt dat biologisch geproduceerd voedsel gemiddeld tot procent duurder is dan gewone voeding. Deels komt dit doordat biologisch. Aardappelen: De gemiddelde .

ALDI maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, en om de inhoud van de website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Daarnaast kunt u door deze cookies informatie delen via social media. Er zitten geen producten in je winkelwagen. Er zijn winkels gevonden en de laagste prijs is € 09. Sinds deze week brengt Eosta twee nieuwe biologische komkommersoorten op de Duitse markt: de Frühlingsgurke en de Urgurke.


Waarom is groente in plastic verpakt? Gangbare groente niet in plastic en biologische groente wel in plastic. Lees redenen waarom groente in plastic zit.


Toch willen bepaalde telers actief blijven in deze teelt daar er anders enkel nachtschadigen overblijven in het teeltplan bij een intensieve stookkas. Deze proef werd aangelegd om te kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.