maandag 28 september 2015

Hortensia annabelle drogen

Tegen het eind van de zomer, in de maanden september of oktober, zijn de hortensia bloemen geschikt om als droogbloem te worden gebruikt. Droog (3) Gedroogde grote Annabelle bollen . Enkele tips: Snoei de bloemen best op een droge zonnige dag. Verwijder de bladeren van de stengels. Hang de bloemen op een droge, warme en donkere plek.


Heeft er iemand misschien een idee hoe je WITTE hortensia het best kan laten indrogen.

Het lukt me wel met andere kleuren maar niet met de witte. Drogen hortensia op Pinterest - Hortensia zorg. Meer ideeën over Hortensia zorg, Hortensia en Hortensia.


Annabelleneen steuntje te gevendoor al die regen zakken ze gewoon door tot de grond en verliezen ze daardoor hun pracht en hun bolvormik heb er heel veel staanze stonden heel mooi, hoog en prachtige bollennu heb ik . Na de bloei, in de nazomer, beginnen de bloemen van de meeste hortensia s te drogen. De kleur wordt donker, groenig. Wacht niet tot s avonds.


De hortensia droogt dan vanzelf in en blijft prachtig op kleur.

DE PLANT: Hydrangea arborescens Annabelle is een mateloos populaire Hortensia die zijn weg in heel veel tuinen heeft gevonden de laatste jaren. Extra tip voor de doorgekleurde hortensia : drogen ! Neemt de bloem geen water meer op en wordt het blad slap? De bloemen zullen dan naar verwachting in z'n geheel . Zet de bloemen terug in de vaas zonder blad en water. Zolang de grond vochtig genoeg is, kan zelfs de bolhortensia ( Hydrangea macrophylla) in de volle zon staan. De pluktuin staat in augustus in volle bloei en daar kan ik menig boeket uit halen voor op de bloemenkraam.


Dit kun je alleen doen met die bollen die al enigszins uitgebloeid zijn. September is een schitterende maand voor de hortensia. Om te knippen of te drogen , te poten of gewoon naar te kijken.


Dit is te herkennen aan de lichte . Linda Groenewold (22) en Linde Buitelaar (20) van het Tuinteam trekken de laarzen aan en helpen Janna Sieburgh in Lalleweer met haar hortensiawensen. De uitbundige bloei van de Hortensia Annabel vindt plaats in juli tot en met september. Wist je dat je de bloemen van Hortensia Annabel heel goed kunt drogen ? Nu de zomer ten einde loopt beginnen de bloemen mooi in te drogen ( hoewel er ook nog steeds nieuwe verschijnen). Beste Anky, dat is een nadeel van de grote bloemen, na een regenbui hangen ze.


Ze krijgen dan kleinere bloemen die niet zo snel omvallen.

Plantensteunen zet je al vroeg bij de plant en trek je telkens omhoog. Kijk eens bij een tuincentrum, halfronde bogen . Hortensia bloemen drogen : Knip begin september een aantal bloemen van de plant. Zet ze op een donkere en koele ruimte in een vaas met enkele centimeters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.