dinsdag 29 september 2015

Snoeien ginkgo

De snoei wordt uitgevoerd als al het blad is verdwenen: herfst tot begin van het voorjaar. Verdere snoei is onnodig. Inkorten van zijtakken betekent meestal dat de hele tak afsterft. Dus rond einde Feb is ideaal.


Snoeiwonden moeten wel . Op de takken en stammen komen dikke knoppen voor die zich ontwikkelen tot bladeren.

Japanse noteboom, ginkgo. Andere knoppen groeien uit tot twijgen. Voor het zaaien hoeven de zaden geen speciale bewerking te ondergaan.


De plant kan mooi gevormd worden door de hem zuilvormig te snoeien. De beste tijd daarvoor is de winter. Jonge bomen zijn goed te snoeien zelf doe ik dat altijd in de zomer, bij oude bomen alleen de concurrerende harttaken weg nemen in de winter.


Plant in voor- of najaar. In de jeugdfase is het belangrijk de boom wat te helpen om één centrale stam te behouden. Ginkgo Biloba Bonsai - Duration: 3:27.

Indien je toch wil aan vormsnoei doen, doe het dan liefst in de winter, bij vorstvrij weer. De ginkgo bloedt gemakkelijk uit de snoeiwond. De wond dichtsmeren met een wondafdekmiddel ( pasta) is . Hallo, Ik ben nieuw (zowel op dit forum als in de bonsaikunst) en heb dus nog niet zoveel ervaring. Ik heb sinds een maand of twee deze ginkgo biloba in de. Dit maakt ze bij vorst erg kwetsbaar.


Voorkom altijd grote snoei wonden, pas alleen een weinig vorm snoei toe in voor- en najaar, je kunt hem dan terug snoeien tot bladeren, ook . De jonge boom kan elk jaar verpot worden. Hij wil deze boom graag behouden maar op deze plaats zal de boom nooit voluit kunnen . Op latere leeftijd is het beter om de plant niet meer te snoeien. De ongesnoeide takken zullen waarschijnlijk iets gaan hangen. Beperk het snoeien tot . Geschikt voor de kleine tuin.


Kan eventueel gesnoeid worden in het vroege voorjaar, oudere bomen niet snoeien. Extra :mooi als solitair , kan goed tegen luchtverontreiniging. UITGEBREIDE INFORMATIE OVER GINKGO BILOBA - klik hier. Winterhardheid Ja, usda zone Frequentie van snoeien Normaal niet echt nodig enkel dode en . De groei van de kroon is uiterst compact en gelijkmatig.


Mocht een tak zich toch anders ontwikkelen dan kunt u deze in de winter of tijdens het groeiseizoen in de zomer, terugsnoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.