woensdag 23 september 2015

Duivenoverlast rotterdam

Rotterdam doet een proef tegen duivenoverlast in het centrum. Daar draait al jaren een project waarbij de beesten op een diervriendelijke manier worden aangepakt. Schudden van eieren helpt in strijd tegen duivenoverlast. Specialisten van de gemeente hebben al hun licht opgestoken in de Rijnstad.


Duiven zijn een vertrouwd beeld in de stad. De één vindt het leuke dieren, waar je veel plezier aan kunt hebben tijdens het voeren.

De ander ziet ze juist als een bron van ergernis. De gemeente hoopt binnenkort een derde duiventil te openen in het centrum. Dat is sinds een paar jaar verboden om overlast in de stad te voorkomen. Duivenoverlast bestrijden met duurzame oplossingen. AviTeam verzorgt plaagdier preventie en bestrijding en verhelpt ook uw duivenprobleem.


In plaats daarvan worden in de binnenstad drie duiventillen geplaatst, waar vrijwilligers van de dierenbescherming de eieren zullen schudden. Dit is een diervriendelijke werkwijze voor het bestrijden van duivenoverlast. Heeft u last van ongedierte en heeft u een serviceabonnement?

U kunt uw melding doorgeven via telefoonnummer 010 . Uiteindelijk , ondanks een aangenomen motie, schriftelijke vragen en een rapport, kwamen de duiventillen er niet. Deze methode van duivenoverlast bestrijden is uiterst dieronvriendelijk en volkomen . Zij verplaatsen zich tussen hun nest en vaste rustplaats en de voedselbronnen. Gemiddeld leggen duiven twintig eieren per jaar. Met deze motie verzoekt de heer Bonte het college af te zien van de geplande acties om duiven te vangen en te vergassen, met uitzondering van zieke duiven die . Klik hier voor een kaart die de locatie laat zien).


Ook deze til is ontworpen door de Rotterdamse kunstenaar Stefan Gross. De til moet in de stedelijke omgeving en tevens functioneel en aantrekkelijk zijn . Hierbij wordt gewezen op . In verschillende steden hebben bewoners last van duiven. Voornamelijk van duivenpoep.


Het lijkt zo voor de hand liggend: het plaatsen van duiventillen in het centrum. In de buurt van het winkelgebied zullen drie tillen . Een slechtvalk en een paar sperwertjes. Aldus Leefbaar-fractievoorzitter Ronald Sørensen, vorige maand in de raadszaal.


Een duivenpopulatie past zich namelijk altijd aan aan de beschikbare hoeveelheid voedsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.