woensdag 30 september 2015

Huismuis in huis

De naam zegt het al: de huismuis komt het vaakst voor in huis. Dit diertje leeft het liefst boven plafonds, maar komt ook voor in kelders, kruipruimtes en spouwmuren. Muizen genieten van bruine boterham. Bosmuizen en veldmuizen leven meestal buiten, maar . Kenmerken van dit geslacht zijn de puntige snuit en de grote oren en ogen. De staart is relatief lang, tot 1 van de kop-romplengte.


Het zijn voornamelijk zaadeters maar eten af en toe ook insecten en aas. Bijzonder aan de huismuis is de herkenbare, . Leer hoe je huismuizen kan herkennen, bestrijden, vangen en verjagen. Er bestaat een kans dat deze ziekten op mens, vee of huisdier worden overgedragen. Leptospirose is een verzamelnaam van allerlei ziekten die veroorzaakt worden door Leptospira.


De bacterie leeft bij de huismuis in de nieren, . Bovendien planten muizen zich razendsnel voort, waardoor in een mum van tijd een heuse muizenplaag in je woning kan ontstaan. Het is dan ook belangrijk om muizen in huis te bestrijden! Hierbij de beste tips ter . Omdat deze muizen vaak in dezelfde omgeving wonen, hebben zij zich samen met de mensen over de hele wereld verspreid.


De huismuis is een knaagdier dat een overduidelijke connectie met de mens heeft. Verder hebben zij oren en . Huismuizen hebben een zachte vacht die bruin en grijs van kleur is. Heeft u muizen in uw huis of bedrijf? Het zou weleens de huismuis kunnen zijn.


Wij helpen u alle soorten muizen bestrijden en voorkomen. De muizenkeutels zijn door uw gehele pand te vinden, omdat muizen op verschillende plaatsen eten en daarom overal lopen. Als de keutels zacht zijn en glanzen is dit een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.