dinsdag 22 september 2015

Wikipedia spinnen

Bent u hier via een pagina in terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze . Blancoa is een geslacht van spinnen uit de familie trilspinnen (Pholcidae). New World pholcid spiders (Araneae: Pholcidae): A revision . Dit spinnen varieert van kat tot kat (in geluidssterkte, toon enz.).


Vezelgaren spinnen is het ineendraaien van losse vezels tot draad.

Losse vezels van materialen als wol, vlas en katoen zijn niet geschikt om mee te weven, naaien, breien, haken of touw te slaan. Ze moeten daarom eerst tot bruikbare draden verwerkt worden. Echter het spinnen van een enkele draad maakt deze nog niet . Spin inzichtelijk te maken. Een spinnenweb is zeer licht, maar erg stevig.


Dit is een lijst van alle spinnensoorten die voorkomen in België, geordend naar familie. Spinnen die een spinnenweb maken vangen . Prachtkaardespin (Eresus niger). Een cribellum of zeefplaat is een structuur op het achterlijf van een aantal spinnen.

Familie Mijnspinnen (Atypidae). De zeefplaat is een kamvormige structuur die de spin in staat stelt zeer fijne draadjes te produceren die gebruikt worden om prooien te strikken. Hoewel de spin eigenschappen heeft die doen denken aan een gewoon impulsmoment — en het kort na zijn ontdekking ook zo werd opgevat — heeft spin niet te maken met een daadwerkelijke draaiing van een deeltje om zijn . De draden zijn zo fijn dat de kleinste prooien erin verstrikt raken, de draden zijn niet kleverig.


Bumba is een geslacht van spinnen uit de familie vogelspinnen (Theraphosidae). Op de spinnen uit het geslacht Sosippus na gebruiken de wolfspinnen hun spinsel niet om vallen te maken, wel is er van een aantal soorten bekend dat ze hun spinsel gebruiken als soort van reddingslijn, tijdens het lopen spinnen ze een lijn die voorkomt dat ze in dieptes vallen of wegwaaien. Mannetjes die een lijn van . Ze spinnen geen web, maar gebruiken wel een spinragdraad om zichzelf te zekeren voor ze een sprong wagen. De naam slaat op de vorm van het web, althans van een aantal soorten. Onderorde Mesothelae familie.


Rijk: Animalia (Dieren). StaArthropoda (Geleedpotigen). Klasse: Arachnida ( Spinachtigen). Het verschilt dus per soort en per spin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.