woensdag 23 september 2015

Betonnen sandwichpanelen

Sandwichpanelen zijn gelaagde elementen. Ze bestaan uit een kernmateriaal met goede warmteisolerende eigenschappen en aan weerszijden een betonnen plaat. De buitenste laag (gevel) kan in glad grijs, industrieel sier- of architectonisch beton met de gewenste kleur, vorm en textuur uitgevoerd worden. Betonnen sandwichpanelen hebben een gelaagde structuur. Het kernmateriaal zorgt voor de goede warmte-isolerende eigenschappen van het sandwichpaneel.


Aan weerszijden van dit kernelement bevindt zich een betonplaat.

Waarvan de betonplaat aan de buitenzijde wordt afgewerkt . Wij produceren sandwich beton elementen op lange verwarmde stalen bekistingsbanen. Het is mogelijk om sandwich panelen in te kleuren door gebruik te maken van natuursteen en kleurpigmenten. OLBECON sandwichpanelen van beton , type Frimeda en Tralie, leverbaar in diverse isolatiewaarden en oppervlaktestructuren. Berekend volgens EuroCode en geschikt voor toepassing als gevelpanelen in utiliteitsbouw en industrie. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar brandwanden, is een eigen brandwandconcept opgesteld op basis van betonnen panelen.


We hebben dit concept laten testen in een internationaal erkend laboratorium (TNO Nederland). Onze brnadwanden voldoen aan alle Europese normen. Schelfhout is de specialist in geprefabriceerde wanden in industrieel beton en uw partner voor zowel agrarische, commerciële, als industriële projecten.

Alle elementen worden op maat geproduceerd zonder voorkeur te hebben voor standaard lengtes of hoogtes. De elementen worden op lange verwarmde stalen mallen geproduceerd met zelfverdichtend beton. Ruime keuze aan geïsoleerde en massieve betonpanelen. Dit bovenop hun alomgekende estethische, akoestische en constructieve . Bij betonstructuren zijn er kolommen in gewapend beton , rechthoekige balken in voorgespannen beton en gewapend beton en balken die gefabriceerd.


Ook zijn er liggers en welfsels in voorgespannen beton voor bv. Metalen sandwichpanelen. Verheyen Betonproducten is gespecialiseerd in prefab sandwichpanelen. Deze panelen combineren een esthetische buitenschil met een isolatiekern en een binnenschil.


Het binnenspouwblad wordt uitgevoerd in niet-zichtbaar blijvend constructief beton , indien gewenst voorzien van wachtleidingen voor elektriciteit,. Standaard dus geen uitsparingen. Onze woning is een staalbouwwoning met betonnen sandwichpanelen. Buitenblad beton - 8cm PIR - binneblad beton. De voegen tussen de sandwichpanelen gaan we zelf opvullen met isolatie zodat de isolatie van de panelen doorloopt.


Daarna komt de aannemer om de voegen op te kitten. Tripan is een Prefab Betonfabrikant gespecialiseerd in maatwerk voor o. De werf - Deze woning in het oude centrum van Doornik is opgetrokken met prefab betonnen. In het sandwichpaneel zijn sparingen opgenomen die als kolommen worden afgestort met beton.

RC Panels uit Vriezenveen produceert hoogwaardig verlijmde sandwichelementen voor de bouw in maten tot x m. Voor heel hoogwaardige producten wordt Kooltherm van Kingspan (resolschuim) .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.