woensdag 30 maart 2016

Bijen of wespensteek

Zijn bijen- of wespensteken gevaarlijk? Bij een wespen- of bijensteek kunnen zich drie soorten reacties voordoen: een lokale reactie, een toxische reactie die afhangt van het aantal steken en een allergische reactie die kan uitgelokt worden door één enkele steek. De lokale reactie komt het vaakst voor. Eerste hulp na bijen- of wespensteek.


Controleer of de angel in het lichaam is achtergebleven.

Verwijder de angel: Gebruik een scherp voorwerp (eventueel nagel). Maak een wegschrapende beweging evenwijdig met de huid. Zo knijpt u niet op de gifzak en komt er geen extra gif vrij. Te zien is een wespensteek , de wesp vliegt met angel weg. En een bijensteek, de angel blijft achter.


Wat kunt u doen na een bijen- of wespensteek ? Hoewel soms zeer pijnlijk, zijn bijen- of wespensteken ongevaarlijk.

Toch dient men op te letten, aangezien sommige mensen een ernstige allergische reactie kunnen ontwikkelen. Geprikt door een wesp of een bij? Bekijk hier de oorzaken, symptomen en behandeling van een bijen - en wespensteek.


Het Rode Kruis geeft voor een aantal nuttige tips over wat te doen bij een bijen- of wespensteek. Wat doet meer pijn: een bijen- of wespensteek ? Bezopen Vragen Proefkonijnen Bezopen Vragen. Gerelateerde fragmenten. Kun je sneller beneden zijn dan een Alpineskiër?


Als er een angel is achtergebleven op de plaats van de steek gaat het vaak om een bij. De angel kun je verwijderen door met een mes, nagel of een stukje papier over de huid te schrapen. Knijp niet, want dan komt er nog meer gif vrij uit de . Alle honden zijn nieuwsgierig en houden ervan om te rennen en achter dingen aan te jagen… inclusief insecten!


Meestal leidt zowel de bijen - als de wespensteek alleen tot wat pijn en irritatie bij uw hond. Bijen - en wespensteken. Als hij echter al meerdere malen is gestoken, of is gestoken in zijn mond of keel, dan kan het .

Allergisch voor bijen- of wespensteek Gestoken worden door een wesp of bij kan erg vervelend zijn, maar meestal is de steek niet gevaarlijk. Een bijen- of wespensteek kan bij deze mensen levensbedreigend zijn. Zowel wespen als bijen steken als ze zich bedreigd voelen. Maar ken jij het verschil tussen een bijen- en een wespensteek? Leer de verschillende soorten reacties kennen en hoe je best hulp kan bieden na een steek van bijen of wespen.


Ontdek ook wanneer je bij een bijen- of wespensteek best een . Voorkomen van bijen en wespensteken. Een wespensteek oplopen is en blijft altijd vervelend tot gevaarlijk. Vandaar dat wij u graag informatie willen geven hoe u een wespensteek kunt voorkomen. En indien nodig hoe te genezen. Los hiervan kunnen mensen allergisch zijn voor wespen- of bijensteken.


Anders is het wanneer een wesp of bij in de neus, mon tong of hals heeft gestoken: dan kan de reactie heftiger zijn en kan een zwelling het ademhalen bemoeilijken. Een klein deel van de bevolking reageert uitzonderlijk heftig op een bijen- of wespensteek. Boswachter Arjan Postma legt uit wat je wel, maar ook vooral niet moet doen wanneer je gestoken bent door een wesp of een bij. Het is een natuurlijke neiging van honden en katten om te happen of klauwen naar bewegende insecten.


Soms leidt dit tot een steek van een wesp of een bij. Wat moet je doen als je huisdier is gestoken en wat is het verschil tussen bijen en wespen . Bij mensen die niet allergisch zijn, ontstaat op de steekplaats een roo jeukend en soms pijnlijk bultje. Dit bultje verdwijnt binnen een paar dagen.


Sommige mensen reageren uitzonderlijk heftig op een bijen- of wespensteek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.