vrijdag 25 maart 2016

Hedera helix arborescens stekken

Graag had ik geweten hoe ik het best , Hedera Helix Arborescens ( gewone volwassene klimop) het best stek ? Ik heb al een poging achter de rug met een slecht resultaat! Hedera helix arborescens is een groenblijvende, winterharde heester van maximaal meter hoogte. Je moet voorzichtig zijn met het blad van de Hedera, want het is giftig als je het binnenkrijgt. De Hedera kan vermeerderd worden door stekken.


Er zijn maar weinig planten die zich zo makkelijk laten stekken als de Hedera.

Heb je veel jonge hedera nodig, ga dan zelf stekken maken. Hedera (klimop) stekken is beslist niet moeilijk. We leggen het je stap voor stap uit.


Is ontstaan uit stek van een bloeischeut van de gewone klimop. Heb ik daar een vloeistof voor nodig? Kan dit in water of moet dit in de grond gestekt worden? Bron: Maandblad van de Vlaamse Imkerbond Jaargang: 96.


Klimop kent iedereen wel, een tuinliefhebber of plantkundige hoeft u daarvoor niet te zijn. Deze wintergroene plant zal ook bij de meesten van ons zelfs geen .

Hij klimt en groeit niet echt meer. Als eerste hebben we de Hedera Helix. Deze ook wel klimop soort genoem is een groen. Dit is een stuk goedkoper dan enten en het slagingspercentage bij stekken is zeer hoog.


De Struikhedera wordt opgekweekt uit het stek van de bloeiende Hedera helix. De struik groeit echt niet op een stam met een kroon daarop. De stengels kunnen op den duur wel duimdik worden. Deze klimop omstrengelt graag een boom om in . Dat zijn die delen van een plant waarop bloemen gevormd worden. Als je de gewone Hedera helix neemt (uit vegetatieve stek ) zal die pas op latere leeftijd generatieve takken maken en bloeien.


Klimop vermeerdert makkelijk door stekken en afleggers. De gewone Hedera helix kan klimplant . Deze cultivar is ook geschikt voor vakbeplanting in plantsoe. Bij ons heb je drie soorten: de gewone ( Hedera helix ), de Perzische ( Hedera colchica) en de Ierse ( Hedera hibernica).


Hij is ontstaan door de bovenste bloeiende scheuten van de gewone klimop te stekken. Hij maakt geen klimmende takken meer. Struikklimop komt van zichzelf niet in de natuur voor. Deze heester bloeit in september en oktober met .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.