donderdag 31 maart 2016

Mieren soorten

Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Deze mieren zijn best groot en komen voor in het bos waar ze wonen in een mierenhoop, ook wel koepelnest genoemd. De meeste mierensoorten hebben . Deze soorten zijn beschermd in Nederland en BelgiĆ« en daarom verboden te houden, te vervoeren of te verstoren.


Bovendien zouden ze door de grootte van de kolonies en het spuiten . U zou kunnen denken dat ze onschuldig is.

Maar mieren zijn imperiumbouwers en hun kolonies zijn ingesteld op groei ten koste van alles en iedereen, ook van u. Lees meer over de belangrijkste soorten ongedierte die in Nederland voorkomen — of lees meer over het bestrijden van mieren. We kennen in Nederland de kale bosmier, faraomier, zwarte zaadmier, gewone steekmier en tuinmier. Mieren komen voor in verschillende soorten.


Informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Wie mieren zegt, denkt vooral aan de exemplaren die rondkruipen in onze tuin en op ons terras of die we ontmoeten tijdens een wandeling in het bos. Toch zijn er Belgiƫ zomaar eventjes verschillende soorten mieren. De afgelopen jaren zijn er trouwens heel wat nieuwe mierensoorten in ons land ontdekt.


In Nederland komen verschillende soorten mieren voor, iets meer dan soorten , maar de bekendste mieren zijn de zwarte wegmier (Lasius niger) en de verschillende rode bosmieren (Formica), die opvallen door hun grootte en kleur.

In een kolonie zijn drie soorten mieren : vrouwtjes, mannetjes en werksters. Een werkster is een vrouwtje dat geen eieren kan leggen. Dat komt omdat ze onvruchtbaar zijn. De vrouwtjes zijn meestal groter dan werksters.


Die worden koninginnen genoemd. De Berg- Mier , doorgaans de PaardsMier geheeten. Last van mieren in uw huis, tuin of bedrijf? Het zou de zwarte mier kunnen zijn.


Ze behoren tot de groep van de vliesvleugeligen. De mier , iedereen kent het insect. Heb jij mieren in huis, lees dan hier verder over de mier.


Rode bosmieren hebben vele intrigerende relaties met andere soorten , waarbij sprake kan zijn van allerlei vormen van symbiose, predatie of het verlenen van onderdak. Hierdoor zijn rode bosmieren belangrijk voor de biodiversiteit in een gebied. Logischerwijs worden ze dan ook vaak gemonitord en probeert men . Spring naar Soorten mieren - Honingpotmieren - er zijn meerdere soorten mieren die honingpotmieren genoemd worden. De overeenkomst van deze verschillende soorten is hun unieke overlevingsstrategie. De honingpotmieren zuigen honingdauw op, dat wordt gemaakt door bladluizen.


Het mediterraan draaigatje is inmiddels op zes plaatsen in midden-Nederland aangetroffen, in de provincies Zuid-Hollan Utrecht en Gelderland.

Sinds het dinosaurustijdperk zijn ere mieren op aarde. Ze hebben zich ontwikkeldtot meer dan 15. Er zijn zoveel mieren dat ondanks hun geringe afmeting gezaamelijk bijna net zoveel wegen als alle mensen op de aarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.