maandag 28 maart 2016

Rooster regenpijp

Wij verkopen professionele bladvangers geschikt voor dakgoten, regenpijpen of plat dak afvoeren. Je zoekt hulpstukken voor dakgootreparatie of hemelwaterafvoer? Regenpijp , goot, gootbeugels: GAMMA heeft het allemaal.


Bekijk goten en afvoerbuizen in je eigen GAMMA bouwmarkt of bestel direct online. Dakgoot bladvrij houden met een van onze bladrooster oplossingen. Bestel deze voordelig bij Dakgootwinkel.

Bij ons in de dakgoot(en) heb ik laatst bladvangers geplaatst. Officieel heet het een boldraadrooster. De bladvanger voorkomt dat de regenpijp verstopt raakt door bladeren die met het regenwater mee in de regepijp gaan. Het is een makkelijk en goedkoop klusje die een hoop gedoe kan voorkomen. Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online!


Ik had last van een verstopte regenpijp , dus eerst een fles Muscle erdoorheen gegooi wat niet werkte. Vervolgens met een ontstopper (veer) geprobeer maar ook zonder succes omdat ik op iets hards stuitte. Klik hier voor meer informatie.


Voor u een signaal dat het rooster schoon gemaakt dient te worden.

Boldraadroosters kunnen worden geleverd in Koper, RVS en verzinkt staal. Dit voorkomt dat er blad in het riool terecht komt, waarmee verstoppingen worden tegengegaan. Een zinken bladvanger scheidt het blad van het regenwater, zodat het blad niet in het riool terecht komt en voor verstoppingen zorgt.


Het blad blijft op het rooster liggen en kan regelmatig met de hand worden verwijderd. Bladvangers kunnen ook in een bestaande zinken regenpijp worden geplaatst. Wanneer een regenpijp regelmatig verstopt raakt als gevolg van bladeren en takjes, plaats dan een rooster over de afvoeropening.


Ook zijn er roosters verkrijgbaar die over de hele goot kunnen worden geplaatst, zodat . Onderuitloop Bij dit type uitloop wordt het regenwater recht door de dakvloer naar beneden afgevoer of recht door de dakvloer en dan vrijwel onmiddellijk een haaks pijpje naar een verticale regenpijp. Op de onderuitloop wordt meestal een rooster (bolrooster) of zeefkorf met zeefdeksel geplaatst, zodat grind en bladeren . Prijsinformatie: Prijs per Stuk: € 56. Zinken bladvanger voor regenpijp rond 80mm incl. Geen verstopte riool meer.


Door het plaatsen van een zinken bladafscheider of bladvanger kun je de bladeren die in de goot gevallen zijn makkelijk vanaf de grond uit de regenpijp halen. De zinken bladvanger heeft een totale lengte van ongeveer 50cm. De bovenkant van een loofafscheider is verwij waardoor er gemakkelijk een zinken regenbuis . Bladeren en ander organisch vuil maken de correcte werking van dakgoten en regenpijpen onmogelijk.


Controleer de werking ervan daarom regelmatig of treedt preventief op. Voorkom problemen: Rioolservice Peer plaatst boldraadroosters. Neem dan gerust even contact op met .

Ten derde gaat PVC tegenwoordig ongeveer net zolang mee als ouderwetse zinken regenpijpen. Er zijn een aantal verschillende modellen maar meestal werken ze op dezelfde manier. In de regenpijp bladafscheider zit een rooster onder graden verwerkt in de pijpdoorloop.


Het regenwater kan hier makkelijk doorheen . Soort werkzaamheden: Reparatie. Materiaal verzorgd door: In overleg met de vakman. Type klus: Schoonmaak daken of dakgoten. Wanneer er een ontlastputje is aangebracht onder aan de regenpijp stroomt het water vanuit het rooster de tuin in. Eerste werkdag: Zo snel mogelijk . Op deze wijze wordt veel schade en overlast in een gebouw voorkomen.


Een ontlastput is daarmee een onmisbaar onderdeel van de huisriolering. Of nog beter: plaats een anti-bladnet of dakgootbeschermer. Dit stappenplan zet je op weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.