woensdag 30 maart 2016

Karmelietenklooster boxmeer

Dit was de villa van de toenmalige pastoor Peelen van Boxmeer. De voorwaarde was dat de zusters de meisjes uit Boxmeer goed onderwijs zouden geven. Vriendenboek Titus Brandsma Titus Brandsma zette zich in veel verschillende zaken: van wetenschap, journalistiek, onderwijs tot allerlei zaken waarvoor mensen een beroep op hem deden. Wie was deze man, wat bewoog hem?


Het klooster bestaat uit vier vleugels die om een kloostergang gegroepeerd zijn.

In het klooster bevinden zich achttien prachtige glas-in-lood ramen uit de zeventiende eeuw. Andere bijzondere stukken die we in het klooster. Karmelietenklooster Boxmeer.


Hij hoopte dat hun komst extra zekerheid zou bieden . Dit behoort samen met De Weijer, Elzendaal en het kasteel tot de oudste panden van Boxmeer. Alle Rijksmonumenten van Nederland. Luc Janssens woont al jaren in het karmelietenklooster in Boxmeer.

Het is ongeveer vijftien jaar geleden dat iemand uit de karmelietenorde tot priester is gewijd. Zaterdag is de bastiliek in Boxmeer het decor van de zeldzame gebeurtenis. Ook die locatie is bijzonder. Priesterwijdingen vinden namelijk . HET CARMELITESSEN KLOOSTER ELZENDAAL. Peelen de reddende engel voor velen geweest in zijn leven, hij wilde na zijn dood aan Boxmeer een blijvend geschenk geven, dat na eeuwen nog voor zijn weldadigheid en liefde tot Christus Kerk zou pleiten.


Bij testament van Juli . Poortgebouw tussen kerk en klooster , met bogen en graatgewelf en met rustiek verband in baksteen . Het gebouw behoort tot de oudste pandencomplexen van Boxmeer. Voordat zij de officiĆ«le bisschoppelijke toestemming voor de . Klooster Carmelieten St. Joseph, rechts naast de Sint Petrusbasiliek. Groot historisch complex, met diverse uitbreidingen.


Aan de buitenkant is alleen aan de noorzijde, achter de Basiliek, een (mogelijke) kapel te onderscheiden, die uit ongeveer begin 20e eeuw dateert. Men zag in dit gebied goede mogelijkheden op gebied van onderwijs en pastoraat. Zijne Majesteit beantwoordde die toespraak minzaam.

Een rooms bolwerk dus, waar menig klooster zijn toevlucht zocht. In zeven bijeenkomsten worden teksten van verschillende mystici behandel die leefden van het begin van onze jaartelling tot in de 20e eeuw. Een paar namen zijn: Aurelius Augustinus, Bernard van Clairvaux, Jan van Ruusbroec en Simone Weil. Op vrijdag november van . Het 5e eeuwfeest van het II.


Sassen (A.), Kostschool te Boxmeer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.