woensdag 30 maart 2016

Onderhoudsvriendelijke planten

Investeer in een onderhoudsvriendelijke haag, zoals Taxus. Deze trage groeier zal je minder moeten snoeien. Let op: taxus is giftig. Verwijder het snoeisel onmiddellijk.


Kies voor sterke en robuuste bomen en planten , zoals de olijfwilg.

Deze onderhoudsvriendelijke planten overleven bijna altijd! Een onderhoudsvriendelijke tuin met veel groen kan! Veel mensen zullen uit tijdgebrek aan betegelde tuinen met een randje planten of planten in pot denken. Maar een groene tuin is veel prettiger om naar te kijken, beter voor het milieu én hoeft niet veel werk te zijn.


Genieten van een mooie tuin zonder veel werk? Dat kan met de juiste materialen en planten. Hier vind je tips voor onderhoudsvriendelijke tuinen.


Meer ideeën over Kamerplanten, Kamerplanten en Slaapkamer planten.

Kies planten die traag groeien en weinig gesnoeid moeten worden. Onderhoudsvriendelijke planten. Plant bomen: de Albizia of trage . In een onderhoudsvriendelijke tuin mogen wintergroene (haag) planten , bomen of heesters niet ontbreken. Daarnaast heb je natuurlijk het hele jaar kleur in je tuin en groenblijvers trekken ook veel . Een paar aandachtspunten hebben we beschreven als u aanklikt: een onderhoudsarme tuin maken.


Ik heb een aantal leuke ideetjes verzameld voor mensen die absoluut geen groene vingers hebben, maar stiekem wel graag plantjes in huis willen halen. Met deze ideeën kun je je interieur voorzien van sfeervolle planten die . Wil jij ook graag een mooie tuin of toch minstens een paar planten op een terras, maar heb je geen groene vingers? Wij geven alvast vijf tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Als een tuin eenmaal is aangeleg is daarmee het onderhoudsplaatje ook bepaald. Dus als u onderhoudsvriendelijk wilt tuinieren, moet daar bij het ontwerp en de inrichting al rekening mee gehouden worden.


Bovendien moeten de planten in zowat elk tuinontwerp passen, of makkelijk in een bestaande tuin kunnen ingepast worden. De planten groeien sterk uit, zodat een viertal planten per vierkante meter voldoende zijn voor een mooie dichte en dus onderhoudsvriendelijke begroeiing. Om te voorkomen dat je constant moet gaan snoeien kan je daarom kiezen voor traaggroeiende bomen en planten. Wist je trouwens dat er ook zoiets bestaat als traaggroeiend gras?


Als je niet zoveel tijd of niet zulke groene vingers hebt, is een onderhoudsvrije tuin ideaal.

Een tuin met mooie bestrating en makkelijke planten. Deze site is eigenlijk opgezet om openbare besturen, groendiensten, tuinaannemers en . Vaste planten geven de tuin een eigen karakter. Vele prachtige en sterke soorten zijn online bij Ten Hoven Bomen te bestellen. Het hele jaar genieten van gemakkelijke planten ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.