donderdag 31 maart 2016

Hoe bestrijd je houtworm

Ze graven er gangen doorheen en eten op wat ze tegenkomen. Het hout verzwakt en kan op een gegeven moment doorbreken. Als dat hout niet ergens achter de schuur ligt, maar een balk in je huis of je vloer is, dan levert dit een levensgroot probleem op. Wil je proberen houtwormen zelf te bestrijden?


Gelukkig weet oma raad met haar huismiddeltjes.

De houtworm is de larve van de houtkever. Die legt eitjes op onbehandeld hout. De larve vreet zich in het hout en maakt kleine gaatjes. Uit die gaatjes valt boormeel en houtstof. Het is belangrijk om deze insecten en hun gebroed.


Afgelopen weekend heb ik oude veilingkisten gekocht om een boekenkast van te maken. Nu heb ik alle kisten afgelopen weekend ingespoten met Perfax. Weet u hoe diep dit in het hout doordringt?

Ik heb alleen de buitenzijden. Wat is de beste manier om houtworm te bestrijden en hoe pak je dit aan? Hoe bestrijd ik houtworm ? Vaststellen of je houtworm in huis hebt, doe je het makkelijkst door te letten op de uitvliegopeningen.


Je herkent houtworm aan de ronde gaatjes in het hout. Met een speciaal product kan je houtworm bestrijden zodat het hout volledig herstelt en weer zijn originele kracht uitstraalt. De gaatjes worden gevormd door het diertje dat van binnen naar buiten kruipt. Houtworm bestrijden kan op de . Eenmaal uit het hout is de ronding toch.


Een oppervlaktebehandeling heeft alleen effect wanneer houtwerk onbehandeld is. Om het houtworm bestrijdingsmiddel goed in het hout te laten trekken, . Lees hier hoe je te werk gaat en je hout weer gezond maakt. Wanneer je last heb van houtworm , wil je hier graag snel van af.


Je laat je informeren, maar komt er toch nog niet helemaal uit en je meubels blijven flink aangetast. In dit artikel vind je meer uitleg over hoe je houtworm kunt aanpakken. Je voorkomt aantasting door houtwormen als je het hout beschermt met verf, was of beits.

Professionele bestrijders zien aan de grootte van de gaatjes en het boormeel om welke soort houtworm het gaat. Volg altijd de nauwgezet de . Als je houtworm in huis hebt dan wil je daar snel vanaf. U kunt houtworm ook zelf herkennen en bestrijden in uitzonderlijke gevallen.


Er zijn verschillende middelen die u kunnen helpen bij de . Halfgelaatsmasker, professioneel. En hoe bestrijd je houtworm ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.