maandag 26 december 2016

Botanische tuinen nederland

Boek botanische tuinen in. De meeste botanische tuinen zijn oorspronkelijk opgericht voor onderzoek en onderwijs. Naast deze functie richten ze zich tegenwoordig ook vaak op publiekseducatie. Deze zijn verspreid over plaatsen in het land.


Deze universitaire Tuinen zijn er voor wetenschap én publiek.

Dergelijke botanische tuinen dienen veelal in de eerste plaats (universitair) onderwijs en onderzoek. Tegenwoordig is ook educatie een belangrijk doel. Samen organiseren de aangesloten tuinen het hele jaar door diverse activiteiten.


Soms zijn het spectaculaire planten, soms bomen die er al heel lang . Een HORTUS of botanische tuin is niet zomaar een fleurig lapje groen met een muur erom heen. Deze botanische tuinen bundelen hun krachten en werpen zich op als botanic guardians: hoeders en poortwachters van de . De tuinen van de NVBT beheren gezamenlijk een prachtige plantencollectie van onschatbare waarde. Alle aangesloten tuinen zetten zich in voor het .

De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van nederland. Handzaam en betaalbaar overzichtswerk. Collecties, kroonjuwelen, nieuwe kaarten, rijke cultuurhistorie, bijzondere planten, tuinarchitectuur.


Het zijn de levende en evoluerende musea van de . Delftse Hortusdag Opening Zomertentoonstelling. In onderstaand overzicht zijn arboreta, ( botanische ) tuinen , landgoederen, parken en begraafplaatsen opgenomen met een hoge dendrologische waarde. De lijst is alfabetisch geordend op provincie. Buitenlandse bezienswaardigheden zijn onderaan de pagina te vinden.


Nederland telt van zulke tuinen verspreid over Nederland. Tien bijzondere planten en bomen staan op de zegels afgebeeld. In zijn lezing gaat hij in vogelvlucht langs de tuinen, hun ontstaan, geschiedenis, collectie en bijzonderheden. Op de Hortus, die ruim hectare groot is, bevinden zich een groot aantal heel verschillende tuinen. Zo is er een wilde plantentuin, een Keltische tuin en een Chinese tuin met een authentiek Chinees theehuis.


Nieuw overzichtswerk over alle tuinen in ons land: sfeer, collectie, historie, kroonjuwelen. In dit themajaar zijn er twee tentoonstellingen, een symposium en lanceren de botanische tuinen een vernieuwde . Oorspronkelijk waren de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.