woensdag 28 december 2016

Ijzertijdboerderij dongen

Eén boerderij bevindt zich aan de Oude Oosterhoutseweg te Dongen, een ander exemplaar ook met spieker naast het Wekeromse Zand bij Wekerom en een derde in het Reijntjesveld bij Orvelte in Drenthe. Leer er alles over het boerenleven in de late prehistorie. Behalve diverse ambachten wordt er ook een demo gegeven over hun kledij . Op deze dag kunnen kinderen onder begeleiding van de vrijwilligers van de ijzertijdboerderij een eigen zoemhout maken en beschilderen.


Zoemhouten, ook wel snorrebotten . Op drie september wordt het nagebouwde prehistorische huis geopend.

Twee jaar lang heeft een groep vrijwilligers van heemkundekring De Heerlyckheit in Dongen aan de boerderij gewerkt. Bezoekers kunnen zien, horen, proeven, ruiken en voelen hoe het boerenleven in de late prehistorie is geweest. The small village Dongen is the proud location of an Iron Age Farm. What makes this archaeological open-air museum very special is that only volunteers work on the project, supported by the local authority and local companies.


Already a long while, there is a local active association for the study of local cultural heritage . We hebben in de wintermaanden weer van alles voorbereid om er een mooi seizoen van te maken en er staan ook weer mooie themadagen op het programma. Tot en met oktober bent u weer elke zaterdagmiddag van tot 17 . Via een oude weg van zand met stenen, st. Gezin met kinderen (0-6), Gezin met kinderen (-14), Groep kinderen, Groep volwassenen,.

Ervaar het leven van de Kelten, hun ambachten en vechtkunst. Het beloven hele mooie dagen te worden met als gastgroep Desmumhnach. De opbrengsten op de arme zandgronden waren niet groot. Er konden daarom maar enkele families in een gebied wonen.


Her en der lagen boerenerven in . Ijzertijdboerderij Dongen , Dongen. Prijzen Volwassenen : Euro 00. Etablissement in Dongen. Wat Airbnb-verhuurders zeggen.


Al ruim twintig jaar houdt een enthousiaste groep amateur archeologen binnen de Heemkundekring 'De Heerlyckheit Dongen' zich bezig met de geschiedenis van Dongen. Dat hebben de leden donderdagavond tijdens een algemene vergadering unaniem besloten. Wie Huijben, die op nummer vier ston vervangt, is nog niet duidelijk.


IJzertijd Boerderij Dongen. Daarover zijn we nu hard aan het . De laatste fase van de prehistorie, voor de komst van de Romeinen, voor de geschreven geschiedenis, de historie, in ons land begon. De ijzertijd is de periode van 8tot jaar voor Christus. De mensen in de ijzertijd waren boeren, die leefden van akkerbouw en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.