woensdag 28 december 2016

Natuurlijke moestuin

Tuinieren met de natuur mee, niet tegen de natuur in! Zeven stappen naar een natuurlijke moestuin. Natuurlijk tuinieren is dé methode van groenten kweken voor de toekomst.


Bij Yggdrasil hebben we de afgelopen jaar gezocht naar de beste manier om op een eenvoudige manier, met de natuur mee, groenten te kweken: zonder spitten, zonder bestrijdingsmiddelen en. Richt je tuin in voor zo veel mogelijk dieren, en trek zo natuurlijke vijanden aan die je moestuin helpen onder .

Moestuin , groententuin, nutstuin. Drie benamingen voor hetzelfde begrip, namelijk dat de tuin voornamelijk gebruikt wordt voor het telen van groente, fruit, kruiden, aardappels en andere voedselgewassen. Ook bij het werken in de moestuin kan de tuinder rekening houden met het bevorderen van biodiversiteit. Dé methode voor de toekomst. Bestrijden van plaaginsecten?


De gemakkelijkste oplossing is naar de gifspuit grijpen. Maar hiermee wordt heel het natuurlijke evenwicht verstoord en komen plagen steeds meer voor en zijn ze ook steeds moeilijker te bestrijden. Laat de natuur zijn gang gaan en er zal een evenwicht ontstaan waardoor de schade door .

SubscribeSubscribedUnsubscribe 9. Zorg voor natuurlijke bondgenoten. Sommige planten verdringen schadelijke dieren of trekken ze net aan, zodat u ze ver van uw groenten kunt houden. Tot nu toe is het voor jou misschien een beetje.


Ik ben Frank Anrijs, getrouwd en papa van kinderen: jongens ( en jaar) en dochter (jaar). Al sinds ik heel klein was, heb ik altijd graag geholpen bij mijn vader in de groentetuin. Ik had ook als enige van kinderen een eigen stukje in de moestuin en hielp regelmatig en met plezier in de tuin. Even geleden was ik bij Frank Anrijs op bezoek in zijn tuin Yggdrasil.


Hij was toen jaar oud en . Stap voor stap uitleg hoe je een natuurlijke moestuin moet opzetten. Lange tijd om alles te weten . Ze ontwierp zelf haar permacultuurtuin van ongeveer een hectare waar ze regelmatig rondleidingen geeft. Judith Postelmans is reeds vijftien jaar intensief bezig met permacultuur.


Dit in combina- tie met de uitbating van een vakantieverblijf. Sinds kort is zij ook lesgeefster natuurlijk tuinieren. Bestel nu zonder verzendkosten en morgen geleverd!

Heb je geen tuin of wil je liever samentuinen? Je kunt op deze tuinlocatie meewerken en oogsten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.