woensdag 28 december 2016

Gazon aanleggen

Als je een gazon gaat aanleggen, kun je kiezen om het gazon te zaaien of om graszoden te leggen. Het voorjaar is ook een ideale periode voor de aanleg van een nieuw gazon. Het jonge gras groeit op dat moment optimaal, het wortelt gemakkelijker en vormt snel een dichte zode.


Om in de zomerperiode volop van uw gazon te kunnen genieten, moet het immmers voldoende sterk en dicht zijn. DCM biedt u daarom alle . Kom hier alles te weten over het aanleggen van een gazon.

Klik hier voor een duidelijk stappenplan en interessante weetjes. Bepaal vóór u een gazon gaat aanleggen waar het gazon komt te liggen en waar het gazon voor wordt gebruikt. Een gazon is een grasveldje, maar dan veel mooier. Wordt het gazon intensief gebruikt, of is het een siergazon?


Uitgebreide omschrijving over het aanleggen van een nieuw gazon. De voorbereiding, de uitvoering. Geen tuin zonder een mooie grasmat. Je ontdekt het allemaal hier. En hoe moet je gras zaaien?

Maar hoe moet je eraan beginnen? Geniet van je tuin met een mooi gazon ! Je kunt je eigen gazon op verschillende manieren aanleggen, door graszaad in te zaaien of door graszoden te leggen. Aan beide methoden zitten verschillende voor- en nadelen. Een mooi en strak gazon aanleggen kan op twee manieren: met kant-en-klare graszoden of je kan zelf gras zaaien.


Kies de optie die het beste bij je past. Gemakkelijk een gazon aanleggen. Iedereen wil natuurlijk een perfect gazon. Wat is er nou mooier dan uit je raam kijken en sappig, groen gras zien?


Je hoeft geen landschapskunstenaar te zijn om het gazon van je dromen te krijgen. U kunt best uw oude gazon doodsproeien. Gebruik een systemisch herbicide om uw oude gazon , minstens maand voor de voorziene zaaidatum, dood te sproeien. Zoniet, zullen bij het frezen brokken zode blijven zitten.


Een perfect gazon is de basis van elke tuin. Onderhoud je ecologisch gazon door mos te verwijderen, kale plekken in te zaaien, te bekalken en organisch te bemesten. Alle informatie die je nodig hebt om je gazon tot in de puntjes aan te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.