maandag 26 december 2016

Hyacint uitgebloeid afknippen

Je hyacint is uitgebloeid. Hoe geniet je meer dan keer van de hyacinten bol. Kan ik hyacinten na het uitbloeien wegzetten en volgend jaar weer neerzetten zodat ze weer uitlopen en gaan bloeien ? Als de hyacinten uitgebloeid zijn dan kun je de bollen rooien en deze laten drogen.


Uitgebloeide bloembollen hoeven niet de prullenbak in.

Voorjaarsbollen, zoals narcissen, blauwe druifjes en hyacinten , die uitgebloeid zijn doen het nog eens! Als regel geldt dat gecultiveerde soorten, waaronder de meeste tulpen en hyacinten , na het afsterven van het loof het beste uit de tuin kunnen worden gehaald. Bloembollen: Januari: Controleer vorstgevoelige bollen, knollen in de winterberging. Haal aangetaste, beschimmelde of rottende bollen weg.


Ik heb een aantal uitgebloeide hyacinten. Kan ik die bollen bewaren en in het voorjaar weer in een pot zetten? Hyacinten , krokusjes , narcissen en tulpen kunt. Zo ja, hoe bewaar ik ze dan?

Heerlijk, al die bloeiende planten in je tuin. Maar wat als de bloemen zijn uitgebloeid ? Tuinvlogger Loes vertelt je waarom. Inmiddels zijn we een maand verder en ontstaat er een aardige berg uitgebloeide bloembollen.


Om er volgend jaar opnieuw plezier van te hebben, zul je er iets mee moeten doen. Als je bloembollen wilt bewaren is het belangrijk dat als de bloemen verwelken, je ze er meteen afknipt. Doe je dit niet dan blijft de bloembol . Stengels van de bol afknippen en in een droge koele plek bewaren. Bijvoorbeeld in de schuur. Van het voorjaar weer in de aarde zetten en ze komen weer uit :-D.


Ook de amaryllis raakt uitgebloeid. Wat doet u dan met uw amaryllis? Veel mensen gooien de bloembol weg en kopen in het najaar weer een nieuwe. Dat kan prima, amaryllissen zijn tegenwoordig niet duur meer en goed verkrijgbaar.


Maar amaryllis overhouden is natuurlijk wel zo leuk. U doet dan wat Fluwel ook ieder .

Als de narcis is uitgebloeid mag die niet worden afgeknipt! De Narcis is een meerjarige bolplant en kan na de bloei gewoon in de tuin (in pot of volle grond) blijven staan. Als we willen dat de plant volgend seizoen weer . Kun je ze gelijk in de grond buiten zetten of moet je ze. Sommige bollen worden kleiner en verdwijnen op een gegeven moment, zoals hyacinten , andere zoals narcissen worden steeds grotere pollen. Bloembollen zoals tulpen, hyacinten , blauwe druifjes en krokus zijn al een tijdje uitgebloeid.


Je kunt de bladeren na juni afknippen. Als je dit in een eerder stadium hebt gedaan, zullen deze bollen veel minder of niet gaan bloeien volgend jaar. En dat zou natuurlijk zonde zijn! Zet de potten binnen op een lichte plaats en geef voldoende water (voor de hyacint matig water geven). Bij hyacinten de potgrond goed vochtig houden en vlak voor de bloei minder water geven.


Het is verstandig om uitgebloeide bloemen eraf te knippen, zo wordt alle energie in de bol opgeslagen. Als je een gemakkelijk te onderhouden kamerplant zoekt, de hyacint is er één. De hoeveelheid water die je hem moet geven, is afhankelijk van de temperatuur in huis. Wat als de Hyacint uitgebloeid is?


Zo zorg je ervoor dat de bloembol geen energie stopt in het. Behalve hyacinten en tulpen, deze bollen houden van een temperatuur rond de tot ºC. Als de uitgebloeide narcissen, tulpen en hyacinten je een Doorn in het oog zijn, maar je ze toch wel graag een volgend jaar wilt gebruiken, knijp dan tijdig de.


Zodra de bollen uitgebloeid zijn moet je de knoppen afknijpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.