woensdag 28 december 2016

Kelderzwam bestrijden

Kelderzwam boven deurkozijn. Aangetast hout: Naald- en loofhout. Kenmerken van de aantasting: Mycelium eerst witachtig en later geelbruin tot donkerbruin.


Vruchtlichamen geelbruin, lichtere ran bros, 2-mm dik, . Heeft u last van kelderzwam? Grijp snel in en voorkom structurele schade. De kelderzwam bestrijden is een vakkundige taak. Op deze pagina leggen we u meer uit over de kelderzwam en hoe u deze effectief kunt bestrijden. Deze schimmel tast het hout zodanig aan dat het week wordt en zijn draagkracht verliest.


De bestrijding van kelderzwam begint met het opsporen van de oorzaak. In de meeste gevallen wordt die gevonden in lekkages en doorslaande muren of in vochtige muren door optrekkend vocht. Om te verhinderen dat er (opnieuw) zwam ontstaat, . Dus deze verkopers kunnen wel aanzienlijk zakken met hun prijs maar jij hebt dan de kosten voor de bestrijding van de zwam waardoor je voordeel kleiner wordt.


Net zoals voor de huiszwam, gaat u voor het verwijderen van de kelderzwam het best op zoek naar een betrouwbare professionele oplossing. Zwam bestrijden is geen sinecure en dus geen doe-het-zelf activiteit. Het belangrijkste trefwoord in de behandeling van deze materie is: GRONDIG. In gebouwen worden zelden vruchtlichamen gevormd.


Bij ontwikkeling van een vruchtlichaam op het oppervlak van hout of steen bestaat dit alleen uit dunne schimmeldraden van 1-mm die waaiervormig vertakt zijn en donkerbruin zwart van kleur. Om een zwamaantasting te bestrijden is . Er zijn verschillende methodes om zwam te verwijderen. Zo kunt u er voor kiezen om zwammen zelf te bestrijden of Beestjes Kwijt in te schakelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.