woensdag 28 december 2016

Cylindrocladium buxicola bestrijden

Duurzame chemische bestrijding. Gebruik van effectieve fungiciden. Aandachtspunt 1: Gproblematiek. Twee genetische groepen binnen Europese C. In België is onderzoek gedaan naar hoe de ziekte te bestrijden is.


Geïntegreerde beheersing van buxus-ziekte cylindrocladium buxicola 29.

Oorlog op drie fronten om ziekte in buxus te voorkomen en bestrijden. Nu de herfst er zit aan te komen, zijn boomkwekers en tuinliefhebbers opnieuw extra waakzaam voor eventuele schimmelinfecties op de planten. De grootste schade gebeurt in de zomer en herfst, vooral bij vochtige omstandigheden. Extra waakzaamheid is dan zeker geboden.


Bestrijding : boomkwekerij . Speciaal aanbevolen bij buxusschimmels. Ter voorkoming en ter bestrijding van schimmelziekten in sierbomen en - heesters. Beschrijving en bestrijding van de schimmelziektes bij buxus:.

Spintmijten hebben een specifiek schadebeeld aan de bovenzijde van het blad. Deze schade uit zich in kleine puntjes en streepjes en geven de plant een vaal uitzicht. Bayer zet de producten Folicur en een nieuw middel in,. BASF heeft ook een nieuw product ingezet en . Schade: Grote, kale, plekken die kunnen leiden tot volledig afsterven van de plant. Cylindrocladium buxicola.


Behandelen met aangepaste fungicides vanaf mei. Vooral extra opletten bij warme, vochtige periodes met veel neerslag. Kennis fungicidenresistentie. Optimaal tijdstip toepassing.


In vitro verlaagde gevoeligheid van C. Beide veroorzaken blad– en taksterfte. Laat mij beginnen met de twee vormen te beschrijven. Difcor Garden buxus schimmel bestrijden 25ml.


Deze kennis moet in de toekomst leiden tot een meer efficiënte klassieke bestrijding , aangevuld met teelttechnische en resistentiemaatregelen. De ziektebeelden zijn duidelijk omschreven en goed te herkennen. Op jonge bladeren ontstaan .

De vochtige zomers van de afgelopen twee jaar hebben op heel wat plaatsen gezorgd voor zware schimmelaantastingen in Buxus in heel West-Europa. Buxus, in het bijzonder buxushagen kunnen aangetast worden door de buxusziekte. Deze schimmels steken vaak de kop in perioden van nat en warm weer. Dit onderzoek werd bekroond met de Prijs Phytofar.


Buxus is één van de populairste planten in tuin en openbaar groen en is . En dan opeens worden de blaadjes bleek of bruin en de takken zwart – alles begint dood te gaan. Schade: De rupsen kunnen op korte tijd een plant volledig kaalvreten. Op de aangetaste planten wordt een spinsel achtergelaten. De aantasting begint met zwarte vlekken op het blad.


Na enkele dagen vallen de aangetaste . Vele jaren is er door verschillende onderzoeken door o. Daarbij is gekeken naar preventieve en curatieve behandelingen. Mede door dit onderzoek weten we al veel op dit gebied. Dit houdt wel in dat er de laatste .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.