woensdag 24 mei 2017

Chloorvrij zwembad

De zwembaden die hiervan gebruik maken bevatten minder chloor dan bij de standaard systemen, maar zijn niet chloor-vrij. Dat is wettelijk ook niet toegestaan. Er is een aantal chloorvrije baden, zoals zoutbaden, natuurbaden of de kuurbaden die gebruik maken van thermaalwater.


Hieronder een lijst met . Met alle nadelen hieraan verbonden niet altijd de meest gewenste manier om te ontsmetten.

Er zijn meerdere systemen op de markt om te ontsmetten ZONDER chloor. Wij hebben er gekozen die volgens ons afdoende bewijzen een . Er zijn nieuwe technieken die ervoor zorgen dat het zwembadwater minder chloor bevat, zoals zoutelectrolyse (ZE), ozon (O) of Advanced Oxidation System (AOS). Het DIPool-project van Marjolein Peters en Maarten Keuten onderzoekt hoe de vorming van deze disinfectiebijproducten kan worden tegengegaan door de verontreiniging het zwembad te verminderen of door minder tot geen hypochloriet te gebruiken.


Het uiteindelijke doel is de ontwikkeling van een chloorvrij zwembad , . Chloorvrij zwemmen in een chloorvrij zwembad kan met ozon! Verminderd de kans op oog- en luchtwegirritatie.

Meer zwemplezier in chloorvrij water. Goed zwemwater is gefilterd en gedesinfecteer met als resultaat kristalhelder water dat bacterievrij is. Om dit te bereiken dient er dus te worden gefilterd en ook moet aan het water frequent chloor worden toegevoeg in meer of mindere mate. De toepassing van chloor brengt wel . Om werkelijk chloorvrij water te krijgen is meer nodig dan UV-C of zoutelectrolyse.


Bestaande systemen hebben een lage chloorwaarde nodig, of zout wordt omgezet in chloor. Voor mensen met een chloorallergie blijft dit een probleem, hoewel bestaande producten te prefereren zijn boven enkel zwembadchloor! De dosering kan zelf ingesteld worden. Als u kiest voor zout, zal uw zwembadbouwer altijd zout in combinatie met een pH-regelaar adviseren, omdat een juiste en stabiele pH-waarde essentieel is.


Zout-elektrolyse is dus geen chloorvrij zwemmen. Meer informatie over zoutwater zwembaden leest u op onze website. Diverse producten om chloorgebruik in het water te beperken - volledig chloorvrij zwemmen is nog steeds NIET mogelijk in Belgiƫ. Soprazon: Water- zwembadonderhoud wordt gemakkelijker met de Soprazon installatie.


Geen kans voor bacterien en virussen met de Soprazon. Desinfecteren betekent het doden van kiemen die voor uzelf en de badgasten een hoog infectierisico zijn. De Soprazon garandeert maximale zekerhei .

Naast de kracht van het materiaal, zit de sterkte van dit concept in de ecologische meerwaarde. Onze zwembaden hebben geen ecologische voetafdruk en zijn volledig chloorvrij. Zo is de vervaardiging niet alleen groen, maar zwemt u letterlijk in gezonder water: zuiver, zacht en chloorvrij.


Wat is nu precies het verschil? Beide zijn vervaardigd uit dezelfde materialen met dezelfde mogelijkheden voor personalisering. Bij een zwemvijver wordt het water gefilterd door een biologische filter.


Chemische ontsmettingsmiddelen zijn daardoor . De bedoeling van desinfecteren met mildzout-elektrolyse is eigenlijk de algen en bacterien te bestrijden en daarnaast het water te filteren. In vele delen van de wereld wordt het gebruik van chloor ten stelligste afgeraden omwille van de schadelijke effecten op waterlopen en oppervlaktewater. Veel mensen genieten volop van een zwembad in de tuin, vaak worden deze baden schoon en helder gehouden door middel van de toevoeging van chemicaliĆ«n, zoals chloor. De laatste jaren zien we dat er steeds meer vraag komt naar manieren om de waterhuishouding van het zwembad chloorarm of .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.