dinsdag 23 mei 2017

Groentekalender moestuin

Wanneer plant of zaai ik welke groenten in de moestuin ? Een moestuin begin je als de vorstperiode is afgelopen. Dat is meestal in maart of april. Wanneer je welke groente het beste kan zaaien of planten is afhankelijk van het soort groente.


Spinazie kun je bijvoorbeeld al in maart en april . Alle informatie die u nodig heeft voor uw moestuin.

Met de groentekalender van Velt ontdek je per maand van welke groenten je kunt genieten. Of bekijk de moestuinklusjes op het gebied van zaaien, verzorgen, oogsten en onderhoud per maand: . Bekijk onze tips in de moestuinkalender van januari. Hieronder vind je algemeen overzicht van de groenten per maand. Wil je weten wat je ermee kunt doen? Klik dan op de naam van de groente!


Zaaien Kas, Zaaien Buiten, Oogsten. Blad- en steelgewassen, Knol- en wortelgewassen, Ui- achtigen, Koolsoorten, Peulvruchten, Gebleekte gewassen, Vruchtgewassen, .

Doe je dit te vroeg of te laat, dan zullen de planten nooit tot volle. Daarom deze handige zaaikalender. Aardappelen vroeg, Maart - april. Ecologisch tuinieren, betekent bewust kiezen voor planten die geschikt zijn voor de bodem en het klimaat in je tuin. Je teelt je groenten in het gepaste seizoen.


Een belangrijk attribuut daarvoor is een groentekalender , die je kan downloaden op de website van Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. Voordeel is dat de groenten door het koele klimaat in het najaar lang kunnen bewaren op het veld. In de tabel vindt u een overzicht van de groenten die in juli of augustus nog kunnen gezaaid of geplant worden.


De site bevat praktische tips, informatie over vruchtafwisseling, grondeisen, bemesting, het zaaien en planten, ziekten,. Het boek over groenten en fruit. Dit jaar rolde de 7de druk van de persen! Bedenk dat wanneer je zaden koopt de beschrijving die op de achterkant van het zakje staat altijd de beste . Een verzameling met de beste zaaikalenders voor de moestuin.


Zoek hier jouw groentekalender , zaaikalender of teeltkalender die je het fijnste vind. Kom alles te weten over wanneer je groente moet zaaien in de moestuin en volkstuin en maak je eigen zaaiplaning en teeltplan. Kraakverse radijsjes, tuinfrisse sla, zongerijpte tomaten, geurige kruiden.


Groenten zaaien en planten.

Je hoeft echt geen tuinman te zijn om van je eigen oogst te genieten. Kunnen genieten van een eigen tuin, dat is één van de mooie belevenissen in het leven: je eigen groenten telen en fruit plukken, planten zien groeien en bloeien. De meningen zijn verdeeld over waar het woord “ moestuin ” vandaan komt. Betekent het moeders tuin of betekent.


Moestuin is een ouderwets woord voor groentetuin. Het is handig om voordelig te verkrijgen groenten en fruit niet zelf te verbouwen, maar het stuk tuin wat je hebt heel economisch in te delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.