donderdag 25 mei 2017

Insecten planten

Vlinder- of bijenplanten zijn planten die nectar produceren waar bijen, vlinders en andere nuttige insecten baat bij hebben. Door hun aanwezigheid ontstaat een gezond evenwicht in de tuin en krijgen plagen geen kans. Insecten zijn van het vroege voorjaar tot het late najaar op zoek naar warmte en voedsel.


Ze hebben bloemen nodig op een zonnige plek waarbij ze aan de nectar of het stuifmeel geraken. Wil je meer insecten in je tuin of wil je de bijen helpen en heb je veel zon in je tuin? Kies dan voor de juiste planten.

De communicatie van planten met hun omgeving is gericht op twee doelen: ter bevordering van de voortplanting en ter verdediging tegen belagers. Zo kennen planten verschillende manieren om insecten te lokken die voor bestuiving kunnen zorgen. Daarnaast proberen planten zich op verschillende manieren te . Als tegenprestatie bestuiven insecten andere bloemen.


De sleutel van een succesvolle tuin bestaat erin om zoveel mogelijk planten te hebben die insecten aantrekken van lente tot in de herfst. Een tuin is vol met leven, zeker in de zomer. Niet alleen de planten , maar ook dieren horen daarbij.


Insecten zoals bijen, vlinders, libellen en lieveheersbeestjes spelen een belangrijke rol, zelfs bij het bestrijden van plagen in de tuin.

Gelukkig komen insecten meestal vanzelf in de tuin, maar u kunt ze helpen door de . Je kunt nuttige insecten en dieren naar jouw tuin lokken door ze voedselrijke planten en goede schuilmogelijkheden te bieden. De zomer is begonnen en het mooie weer staat (hopelijk) voor de deur. Dat betekent dat het zonnetje zich wat vaker laat zien en we weer lekker in de tuin kunnen zitten of naar het park kunnen gaan. Maar, wij zijn niet de enigen die van het mooie weer profiteren.


Ook de dieren genieten van het weer, waaronder insecten. Veel planten zijn voor hun voortplanting van deze dieren afhankelijk. Tijdens hun korte verblijf op een bloem zorgen hommels, bijen en vlinders voor de overdracht van stuifmeel. Alleen als dat gebeurt kan de plant vrucht gaan zetten en zaad produceren. In een natuurvriendelijke tuin zijn flora en fauna . Overzicht van insectenplanten (dracht) en hun relatie met (wilde) bijen.


Natuurpunt krijgt dikwijls de vraag welke planten geschikt zijn om bloembezoekende insecten naar je tuin te lokken. Onderstaande planten zijn niet moeilijk te kweken, hoewel afhankelijk van de groeiplaats de ene soort het beter kan doen dan een andere. Maar deze plaatselijke selectie komt het insectenbezoek ten goede . Effectieve herkenning biedt immers mogelijkheden voor het verbeteren van de weerbaarheid van planten , maar ook voor betere . Dog zoo lang men de regte en waare groeijing der Zee- planten niet weet, zoo kan men myns bedunkens, geen goede redenen geeven, waarom sommige derzelve, gelyk veele Coraalen en Zeeboomtjes, schoon van onderen tot boven bezet met een bast, die uit celletjes van Zee- insecten bestaat, egter weeldrig groeijen: . Van het Krabbe- kwaad af Zee-grappa.


Ons assortiment vaste planten is zodanig samengesteld dat u de hele zomer bloemen, vogels en insecten in uw tuin heeft.

Het Alcyonmm durum Imperati, is een plant , die van buiten bard , en van binnen zagt en fpongieusagtig is. Alle de in Zee groeijende planten , zyn in het algemeen zeer verfchillende, van die op, of in de Aaide groeijen: want deeze in de ydele lugt opfchietende , moeten haar voedfcl voornament- lyk , door middel van haare. Opgelet: ons volledig aanbod is momenteel nog niet online beschikbaar. Geleidelijk aan voegen we meer producten toe.


En met z`n allen verorberen ze heel veel voedsel. De ene insect eet plantaardig voedsel in uw tuin en de ander eet de planteneter weer op. Het is belangrijk hier iets van af te weten, want de tuin kan aardig wat schade toegebracht worden als we niet opletten en de belagers van onze planten herkennen en bestrijden.


Er zijn in de voorgaande weken enkele perioden geweest, waarin het gevroren heeft en dan leggen veel planten het loodje. Voor de eerste voorjaarsbloeiers was het nog te vroeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.