woensdag 24 mei 2017

Tuin betegelen doe het zelf

Wil jij helemaal zelf je oprit of terras bestraten? Bekijk deze video van GAMMA en lees hoe je jouw doe het zelf ideeën makkelijker kunt realiseren. Terrassen en paden vormen een belangrijk onderdeel van je tuin : ze zorgen voor structuur, comfort en gemak. Bovendien zijn het de laatste jaren zeker echte stijlelementen geworden. Het bestraten van je tuin of terras is een flinke klus, maar is heel goed zelf te doen.


Een goede voorbereiding is erg belangrijk.

De tuin is een verlengstuk van je huis. Daarom is het belangrijk goed over je tuininrichting na te denken. Een fraai aangelegd terras geeft een verzorgd uiterlijk.


En het aanleggen van een terras? Voeg toe icoon Print deze klus . Dat doe je gewoon zelf ! Je kunt zelf je oprit of terras in je tuin bestraten. Doe dit niet te vaak en niet op de hoeken van de tegel, anders gaat hij wiebelen.

U kunt het egaliseren van de tuin natuurlijk ook prima uitbesteden. Als u de tuin laat egaliseren wordt alles wat verwijderd is ook direct voor u meegenomen en heeft u daar zelf geen omkijken meer naar. Wellicht was u al een tijdje van plan een tuinpad of een nieuw terras aan te leggen? Leuk idee, en met wat handigheid een prima klus om bij lekker weer zelf uit te voeren.


Ik had zelf een grote Hitachi slijper met een groot zaagblad er in die met water gekoeld moest worden. Toen de buurman van mij enkele gewassen grindtegels had overgenomen wilde ik hem aanbieden om voor hem de tegels op maat te maken maar toen ik zijn nieuwe pad op liep zag ik dat hij de tegels hartstikke mooi op . Zet aan de hand hiervan alle maten in de tuin uit met piketpaaltjes of draadpennen. Voor een tuinpad of terras volstaat een fundering van tot centimeter, vermeerderd met de bestrating. Hierna kan het echte werk beginnen: het straten zelf.


Ben jij van plan om binnenkort je tuin opnieuw te betegelen ? Je kan er dan voor kiezen om dure tuintegels te kopen maar er is ook een veel goedkopere oplossing! En deze is nog eens veel leuker ook! Wil je een mooi terras of gewoon een prachtig . Lees hier onze handige tips voor het leggen van tegels voor een tuin terras.


Dit stappenplan is zowel voor het maken van een terras met betontegels, keramiektegels als natuursteen tegels geschikt. Ga dus niet alleen te werk of maak . Gaat u zelf uw bestrating leggen of laat u dit doen door een ervaren stratenmaker ?

Daar komt u maar op één manier achter, vraag vrijblijvende offertes op voor het bestraten van uw tuin. Binnenkort genieten van een strak betegelde tuin zonder zelf dagen op uw knieën in de aarde te zitten met kromgebogen rug? Hier vindt u een overzicht van alle kosten die komen kijken bij het bestraten van uw tuin. Zij beschikken over de juiste materialen (tegelknipper, trilapparaat) om een dergelijke zware klus te klaren. Wilt u toch zelf aan de slag, dan volgen hier alle zaken die belangrijk zijn voor een goede voorbereiding.


Zelf bestraten is ook voor een leek goed te doen. De aanleg van een terras of tuinpad uitgelegd in een paar . Bestrating is een belangrijk onderdeel van je tuin : het geeft vorm en zorgt ervoor dat je zonder modder aan je schoenen door je tuin kunt lopen. Ontdek en bewaar ideeën over Tuin bestrating op Pinterest.


Met de juiste voorbereiding en wat geduld is . Meer ideeën over Kleine tuin ontwerpen, Tuin make-over en Kleine tuinen. Zolang je oprit, terras of tuinpad niet in orde is, lijkt je huis niet echt af. Heb je de nodige energie om nog wat graafwerken uit te voeren?


Laten we het maar direct zeggen: een oprit, terras of tuinpad leggen is een hele klus. Maar je kan machines huren voor het zware werk of beroep .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.