vrijdag 26 mei 2017

Insectenhotel bijen

Spring naar Bijen , wespen en hommels - Solitaire bijen , wespen en hommels leven niet in een volk zoals de honingbij met een koningin. Er zijn zowel mannetjes als vrouwtjes. Een bevrucht vrouwtje maakt een nestplaats in hout of steen (zoals de behangersbij en de muurwesp), maar er bestaan ook soorten die een . Ze leggen hun eieren in de lente en de zomer in de buisjes en metselen ze . Het insectenhotel dient op een zonnige, wind- en regen beschutte plek te worden opgehangen, het liefst op kniehoogte neerzetten of ophangen.


De voorzijde van het insectenhotel kun je het beste richten naar het zuiden, zuidwesten of zuidoosten.

Zo kan je bijvoorbeeld insectenhotels kopen die alleen bedoeld zijn voor vlinders of voor lieveheersbeestjes maar de meeste hotels bieden plaats aan meerdere soorten insecten waaronder: metselbijen of andere wilde bijen , lieveheersbeestjes, vlinders, solitair levende wespen en gaasvliegen. Metselbijen zijn wilde bijen. Dat het niet goed gaat met onze sociale, gekweekte bijen is al langer geweten. Maar met de 3solitaire bijensoorten in ons land gaat het evenmin goed.


Gelukkig kunnen we daar zelf iets aan doen en dat is niet eens zo moeilijk. Je kunt nestgelegenheid creƫren door de plaatsing van een insectenhotel. Nest- en overwinteringshulp voor nuttige insecten, die niet gereinigd behoeft te worden.


Dit insectenhotel is de ideale schuilplaats voor nest- en overwinteringshulp.

Verschillende ruimtes die u kunt vullen met dennenappel. Wie een kleurrijke zomerse. Bijen zijn erg nuttige dieren en ze zijn erg belangrijk voor ons mensen. Je hoeft niet bang te zijn dat er een bijennest in je hotel komt, want de bijen die op het hotel afkomen zijn vaak solitaire bijen. Er kunnen ook solitaire wespen of hommels op af komen.


Deze solitaire dieren zijn einzelgangers en leven . Breng meer natuur in je tuin met dit insectenhotel Sinne. Zowel hommels, bijen , vlinders, gaasvliegen en oorwormen zullen hiertoe aangetrokken worden. Trek bijen aan en bied hun een onderdak in je natuurlijke tuin. Bijen , vlinders en motjes, gaasvliegjes en lieveheersbeestjes, ze zijn allemaal welkom in het nieuwe insectenhotel ! Insectenhotel in de Omslagtuin. Iedereen kan meehelpen om deze ontwikkeling tegen te . Logischerwijs denk ik dat bijen van zon houden, dus zou ik zeggen, het zuiden.


Maar de zon komt op in het noorden (right?), dus misschien is dat wel beter. Ik hoor het graag en alvast hartelijk bedankt voor het antwoord! Het maken van een insectenhotel.


Biodiversiteit betekent de variatie aan verschillende soorten planten, insecten en dieren in een bepaald gebied.

De biodiversiteit is in gevaar. Hoe groter de variatie des te beter het is. Solitair levende bijen en wespen vinden moeilijk een onderkomen om hun eitjes af te zetten en dus is het . Een insectenhotel maken is vrij eenvoudig, eenmaal je weet welke kamertjes je moet voorzien om een insect te lokken. Bijen , hommels en wespen nestelen zich in buisjes of holle stengels, terwijl oorwurmen dan weer liever een hoopje stro ter beschikking hebben.


Met een insectenhotel zorg je ervoor dat die nuttige en vrolijke bijen en hommels ook in jouw tuin overwinteren of een nest bouwen. En dat doen ze dan uiteraard in het insectenhotel. Je geeft ze als het ware een thuis in je tuin. Hang het insectenhotel op een zonnig tot half beschaduwd plekje in een rustig hoekje uit de . Wilde bijen voeden zich met pollen en nectar en bestuiven bloemen. Graafwespen voeden hun jongen met schadelijke insecten zoals bladluizen, cicaden en bladkeverlarven.


Door tussenkomst van de mens zijn de natuurlijke nest- en beschuttingsplaatsen voor deze insecten sterk afgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.