dinsdag 30 mei 2017

Houtworm bestrijden meubels

Oudere houten meubels hebben dikwijls houtworm. U moet die tijdig bestrijden om te vermijden dat de houtworm zich in de hele woning verspreidt. En niet alleen uw meubels kunnen beschadigen.


Lees wat er aan de houtworm in uw meubels gedaan kan worden! Door houtworm aangetaste objecten behandelen.

U kunt houten objecten, zoals meubels of gereedschappen, behandelen met een chemisch middel of door het te bevriezen. Ook meubels zijn een geliefd kostje voor de houtworm. Alles staat op het menu van de houtworm. Zeker in waardevolle antieke meubels of meubels met een sentimentele waarde kan de klap groot zijn als u de houtwormplaag ontdekt.


Als u antiek koopt bestudeert . Zeker oudere meubels waarvan de verflaag is versleten zijn vatbaar voor het probleem. De wormen kunnen het hout grote schade toebrengen waardoor de meubels bij het oud vuil gezet moeten worden.

Tenzij op tijd overgegaan wordt . Ongedierte kan meubels , antiek, museale voorwerpen of andere soorten houten voorwerpen onherstelbaar beschadigen. Houtworm komt regelmatig in houten meubels voor. Onder andere houtworm , boktor, spinthoutkever en de bonte knaagkever kunnen niet alleen schade veroorzaken aan uw goederen, maar ook aan uw hele interieur. In onze speciale gassingsruimte . En hoe bestrijd je houtworm? Vraagt het behandelen van houtworm of boktor in huis, in kast, in meubels of in tafel, een degelijke aanpak?


Wij leggen in deze video uit hoe u een antiek meubel tegen houtworm dient te behandelen. De houtworm is de larve van de houtkever. Die legt eitjes op onbehandeld hout.


De larve vreet zich in het hout en maakt kleine gaatjes. Uit die gaatjes valt boormeel en houtstof. Wil je proberen houtwormen zelf te bestrijden ? Voor het bestrijden van houtwormen bestaan verschillende methoden en houtwormen bestrijdingsmiddelen, al dan niet biologisch of behoorlijk chemisch. Hierbij meng je bijvoorbeeld gele meubelwas met terpentijn en peper tot een vloeibaar mengsel.


Meubels met houtworm of Boktor dat is heel vervelend.

Wat zijn het voor beestjes , wat doen ze ? Zijn je meubelen , trappen of deuren houtwormvrij ? Dat is voorlopig goed nieuws, maar vroeg of laat is het misschien toch zo ver. Daarom kan je best preventieve maatregelen nemen tegen houtwormen. Lelijke boorgaatjes van de houtworm zijn vooral in antieke meubelen een grote ergernis.


Maar wat kunt u doen om de ongewenste plaaggeesten voor eens e. Houtaantastende insecten komen niet alleen voor in woningen en gebouwen, maar kunnen ook in meubelen en antiek zitten. Ongediertes als houtworm , boktor, spinthoutkever en de bonte knaagkever kunnen uw meubels en antiek onherstelbaar beschadigen. Wanneer u houtaantasting door insecten . Het is belangrijk om deze insecten en hun gebroed ( houtwormen ) zo snel mogelijk te bestrijden. De kevers vermenigvuldigen zich namelijk snel en zonder dat je het merkt.


Bovendien verspreiden houtwormen zich van houten vloeren naar kozijnen naar meubels naar constructiebalken. Voordat je het weet is je hele huis . Dit overleven de eitjes en larven van houtworm ook niet. Let wel op, het meubelstuk mag geen verf, was, beits, lak of andere laag bevatten.


Dit is dus de eerste stap die je moet uitvoeren. Dan werkt het bestrijdingsmiddel niet, . Wij helpen u houtworm bestrijden. De gewone houtwormkever (Anobium punctatum) is een kever uit de familie klopkevers. Andere namen zijn kleine houtwormkever of meubelkever. Dit kan in antieke meubelen zijn, maar ook in houten huizen of daken.


Vooral in het laatste geval kan dit catastrofaal zijn. Het hout kan omvallen, instorten of uiteenvallen. Wacht daarom niet met het effectief bestrijden van houtworm en neem contact om met Ongediertebestrijding Amsterdam. Ook wanneer u verdenkt dat .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.