vrijdag 26 mei 2017

Pluimgras planten

Mooie, hoge en lage siergrassen, die allemaal in de nazomer bloeien met prachtige bloempluimen. Geschikt voor kleine en grote tuinen. Pampasgras ofwel Cortaderia selloana heeft de glansrol onder de siergrassen. Het vraagt dan ook wel iets meer verzorging, dan de andere siergrassen.


Planten Plant het gras in het voorjaar op een voedzame, goed doorlatende grond en het liefst op een warm zonnig plekje. Wil je een mooie sterke grote .

Zodra de winter begint, krijgen veel mensen de neiging alle afgestorven planten en grassen bij de grond af te snoeien. Maar juist in deze periode zijn veel grassen mooi om te zien. Bovendien bieden het afgestorven blad en de stengels een natuurlijke bescherming tegen vorst en vocht en hebben ze nog extra . Er zijn bijzonder veel kleuren, hoogtes en vormen te krijgen, waarvan vooral de sierlijke aren de tuin verfraaien op een tijdstip, waarop de meeste heesters en vaste planten hun hoogtepunt al lang gehad hebben. Soms zijn de bladeren flinterdun en stekelig of hangen ze in sierlijke bogen naar beneden. Het pampasgras groeit hard en enkele planten groepsgewijs plaatsen is ook prima.


Dicht bij elkaar plaatsen lijkt het langzaam maar zeker alsof er een grote plant ontstaat. Maar er kan ook gekozen worden om de planten iets verder uit elkaar te zetten.

Zo blijft de plant met zijn uitgroeiende pluimen behouden, alleen de . Zijden sierplanten zijn kunstplanten zonder bloemen. Altijd groen en dus plaatsbaar in elke hoek van het huis. Het geeft het huis een vleugje frisheid en kleur waar het ontbreekt, zonder dat het de zorg . Het gras vormt een soort symbiose met de grazende dieren, door een wederzijdse afhankelijkheid: de dieren zijn afhankelijk van het gras, maar het gras ook van de dieren, want die dieren eten niet alleen al het gras op, maar ook de andere planten , die anders hoger zouden groeien dan het gras en het zonlicht zouden . Het geslacht pampasgras (Cortaderia) telt ongeveer soorten van het Zuidelijk Halfron waarvan de meeste in Zuid-Amerika, enkele in Nieuw-Zeeland en één in Nieuw-Guinea.


In onze tuinen staan vooral de vrouwelijke exemplaren van Cortaderia selloana. A to fit Gramen Plumtum, ofte Pluimgras , zijnde aangenaam om zien, . Op dit moment hebben wij een fraai assortiment van verschillende op natuurlijke wijze nagemaakte kunstsiergras planten. Deze serie bestaat onder meer uit. Je kunt deze eenvoudig in een pot of . Gebruik ongeveer boeketten voor een pot met een diameter van 40cm om een mooi dicht plantenarrangement te maken.


De hoogte van het kunstpluimgras is ± 85cm (inclusief steel) en elk boeket heeft Pennisetum pluimen. Standaard wordt de plant geleverd als los boeket, zodat deze eenvoudig in een mooie sierpot te . Cortaderia - pampasgras: soorten Cortaderia selloana - mooi groot siergras met witte pluimen planten , snoeien, bemesten, overwinteren - pampagras. Tuin aanleggen rekening houdende met de kleuren van de bloemen die naast elkaar bloeien. Van bloempotten tot decoratielantaarns, van kandelaars tot glazen decoratieflessen.


De verschillende collecties geven op hun eigen manier een extra dimensie aan je interieur.

Zo kies je tussen Mica Country, Classic Light en Modern. Daarnaast zijn er kunstbloemen en - planten voor een natuurlijke sfeer in huis onder de . Ze volgden het pad door het bos, omringd door de harsgeur van de dennen en de zoete lucht van een van de planten die ze passeerden. Volgens Lucy Kerr was het een.


Nu dwaalde haar blik af naar wat ze passeerden tijdens hun gespannen achtervolging: een vlier, berghulst, pluimgras. Ze liepen langs een mooie .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.